Breaking news

Bogdan Socol și-a lansat la Gaudeamus cartea ”Jurnalul unui iubitor de fotbal”

loading...

Comentatorul sportiv, Bogdan Socol, de la Digi Sport, și-a lansat sâmbătă, la Târgul de Carte Gaudeamus de la Romexpo, volumul ”Jurnalul unui iubitor de fotbal”.

bogdan socol - carteA schimbat microfonul de comentator cu stiloul de scriitor. Bogdan Socol, realizatorul emisiunii „Fotbal European” de la Digi Sport şi comentator al aceluiasi canal de sport, şi-a lansat ieri prima carte. În care este vorba, evident, despre fotbal.

Jurnalul unui iubitor de fotbal” a apărut din pasiune pentru sportul cu balonul rotund.

„Ideea scrierii cărţii mi-a venit după ce am citit jurnalul de călătorie al unui comentator englez pe durata unui sezon. Am vrut să povestesc peripeţiile prin care poate trece un comentator în preajma meciurilor la care este trimis: de la pierderea avionului la aventuri precum în filmele cu James Bond şi cum pierderea unui rucsac poate influenţa comentariul unei finale de Champions League. În plus, este şi un mic ghid de călătorie din locurile pe care le-am vizitat în deplasările mele, dar conţine şi unele poveşti apărute iniţial pe blogul meu de pe site-ul www.digisport.ro şi dezvoltate pe larg în carte”, îşi descrie pe scurt Bogdan cartea.

Încă din copilărie Bogdan Socol a ştiut ce vrea să se facă atunci când va fi mare:comentator sportiv. Vinovate pentru pasiunea lui sunt… „comentariile lui Cristian Ţopescu împletite cu turneul final de vis al naţionalei României m-au făcut să vreau un singur lucru: să ajung şi eu comentator şi să pot trăi pe viu meciuri de neuitat. Așa am absolvit Școala Superioară de Jurnalistică în 2003, an în care mi-am realizat şi un prim vis: acela de a comenta un meci de fotbal în direct. Se întâmpla la TV Sport, actualul sport.ro. Partida, Arsenal – Everton 2-0. De atunci până în prezent am adunat peste 1900 de meciuri comentate, fie din studio, fie de pe stadion. Printre ele, două finale de Champions League, câteva dintre cele mai aşteptate derby-uri din Europa, Barcelona – Real Madrid, AC Milan – Inter sau Arsenal – Manchester United, precum şi Clasicul României, Steaua – Dinamo.” De astăzi cartea “Jurnalului unui iubitor de fotbal” poate fi găsită în librării.

loading...