Breaking news

Bogdan Mihai, aplaudat la scenă deschisă, la Sala Radio

După o pauză de doi ani de zile de pe scena românească, tenorul Bogdan Mihai a susținut miercuri seară, la Sala Radio, un concert extraordinar, alături de soprana Adela Zaharia, mezzosoprana Mihaela Ișpan și basul Zoltan Naghy.

Primul concert din 2012, susținut de Bogdan Mihai, în România, a adus și o premieră pentru talentatul tenor. Acesta a interpretat pentru prima dată Oratoriul Messiah și tot pentru prima dată a cântat pe aceeași scenă în formula cu soprana Adela Zaharia, mezzosoprana Mihaela Ișpan și basul Zoltan Naghy.

Sunt fericit că am revenit în România. De doi ani nu am mai cântat aici, pe scena Sălii Radio, de care mă leagă foarte multe amintiri plăcute. Practic cu ei am început să intru în acest repertoriu vocal simfonic. Sunt la a șaptea lucrare cu această instituție. Messiah este întradevăr un debut, este pentru prima dată când fac un Oratoriu de Handel, și unul atât de important. Lucrul a decurs cât se poate de bine și de minuțios cu dirijorul Neil Thomson și bucuria mare este aceea de a fi alături de colegii mei și de a face muzică împreună la cel mai înalt nivel”, a declarat tenorul Bogdan Mihai, pentru exclusivNEWS.ro, la finalul concertului.


Cât privește felul cum l-a primit publicul român după o pauză de doi ani de zile, Bogdan Mihai a spus că: Extraordinar de bine, de fiecare dată când sunt aici și când eram la Opera Națională, era și este aceeași atmosferă de fericire și bucurie.

Legat de emoția revenirii pe o scenă din România, Bogdan Mihai a mărturisit că: Întodeauna am emoții, sunt niște  emoții constructive, nu poți să stai pe scenă și să nu ai emoții, trebuie să treacă totul prin orice fibră a ta, tot ceea ce cânți, tot ceea ce spui.

Soliștii au fost acompaniați de Orchestra de Cameră Radio, sub conducerea maestrului Neil Thomson și de Corul Academic Radio, iar concertul a fost transmis în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural.

La finalul concertului, preț de circa 10 minute, specatorii au aplaudat frenetic artiștii, iar o fetiță de câțiva anișori a urcat pe scenă și i-a înmânat un buchet de flori tenorului Bogdan Mihai.

Pe 16 decembrie 2012, Bogdan Mihai va susține la Palatul Kremlin, din Rusia, un concert de belcanto împreună cu soprana Angela Gheorghiu.

Concertul va avea loc în cea mai mare sală de concerte din Rusia, cu o capacitate de 6.000 de locuri, la eveniment va lua parte și Președintele Vladimir Putin dar și premeirul Dimitri Medvedev.

 

 

 

 

 

 

>