Breaking news

Bogdan Medvedi, marele perdant de la X Factor România

loading...

Bogdan Medvedi are doar 18 ani, este din Iași și cu siguranță îl știți de la X Factor România. El este concurentul care l-a impresionat pe Mihai Morar la X Factor în etapa bootcamp. Ironia sorții a făcut ca tocmai Morar să îl trimită acasă în semifinalele X Factor România.

Deși provine dintr-o familie de muzicieni, tatăl cântă la bass și cu vocea iar mama pian și voce, Bogdan s-a apucat de muzică abia la 16 ani și asta datorită lui Michael Buble.

Eu sunt mare fan al muzicii Jazz dar în același timp îmi place și stilul Pop. Eu cânt doar de doi ani de zile, de la 16 ani am început să cânt. Până la 10-11 ani nu aveam deloc ureche muzicală, eram afon.  După aceea părinții au descoperit că mai apar unele schimbări iar pe la 16 ani, întâmplător am început să ascult Michael Buble. Aveam o obsesie pentru muzica lui. Practic datorită lui am început eu să cânt. Am ascultat vreo 6 luni toate albumele lui, toate concertele și am început să încerc să cânt și eu. După primul cover înregistrat acasă, tata s-a speriat și mi-a zis că nu înțelege când am reușit să prind tot și să mă formez”, a delcarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, Bogdan Medvedi.

Primul concurs la care a participat a fost ”Ghiocelul de Aur”, din luna martie 2011, un festival național de muzică desfășurat la Bârlad. A plecat acasă cu trofeul festivalului dar și cu titlul de Mister. A urmat apoi în vară, festivalul Mamaia Copiilor, unde a ajuns în finala de la Constanța iar mai apoi participarea la selecția X Factor. După fazele de preselecții în țară, Bogdan a ajuns în etapa bootcamp iar mai apoi a ajuns în primii 24 de concurenți la X Factor.

Per total a fost o experiență de neuitat. După audiții am mers la bootcamp, la începutul lunii septembrie, unde ne-am întâlnit cu toții în Gara de Nord. Sincer să fiu, când am văzut 260 de oameni în gară, care toți luptau pentru un singur scop, am început să realizez unde m-am băgat. Abia atunci mi-am dat seama că am ajuns într-o fază superioară, unde au fost aduși cei mai buni 260 din toată țara. Când am aflat că după prima zi vor pleca 160 dintre noi, am început să am cu adevărat emoții. Mi-am dat seama că s-a terminat cu gluma”, a mai declarat Bogdan Medvedi.

În bootcamp, Bogdan a fost revelația concursului, fapt ce l-a făcut pe Mihai Morar să exclame:”Asta e ce căutam”. Însă Bogdan este mâhnit de faptul că mulți cred despre el că poate cânta doar piesele din repertoriul lui Bruno Mars.

Pur și simplu a fost o impresie greșită care s-a creat despre mine, că aș cânta doar piese noi. În Bootcamp am reprezentat o surpriză, pentru că în audiții nu m-am ridicat nici măcar la 30 % din ce puteam eu de fapt. Eu nu mai cântasem Bruno Mars în viața mea  până la X Factor. Ceea ce m-a deranjat  a fost că multă lume și-a creat impresia că eu știu să cânt DOAR Bruno Mars. Însa nimeni nu știe că eu nu cântasem în viața mea Bruno Mars până la audiții. Pentru Bootcamp  chiar m-am pregatit mult și de aici și reacția frumoasă a juriului”, spune cu amărăciune Bogdan.

În fazele semifinale i-a fost dată o piesă pe care a trebuit să o învețe în câteva ore, peisă care nu i-a plăcut și care l-a trimis acasă.

”Inițial când am primit piesa, m-am speriat foarte tare pentru că până la Judges House Visit, eu nu auzisem de trupa Oasis în viața mea.  Am început să o învăț și am prins încredere. După ce am fost eliminat, am fost foarte, foarte supărat pentru că mi-am pus foarte multe speranțe, având în vedere că am ajuns în ultimii 8 din categorie. Prietenii mei nu puteau să creadă că nu am trecut”, ne-a mărturisit Bogdan Medvedi.

Deși Morar este cel care l-a trimis acasă, Bogdan nu este supărat pe acesta și nu are ce să îi reproșeze juratului de la X Factor.

Nu am ce să îi reproșez lui Mihai Morar. Recunosc că m-a durut foarte mult răspunsul lui. Însă decizia lui m-a motivat foarte mult pentru sezonul viitor în care vreau să mă pregătesc mult mai bine și să îi demonstrez că merit să fiu acolo sus. A început cu niște vorbe foarte frumoase, care sincer mă făceau să cred că am trecut mai departe. După ce a mai trecut ceva timp, m-am gândit că Mihai e posibil să fi avut dreptate când mi-a zis că nu sunt copt încă și că peste ceva timp se va vorbi cu totul altfel despre mine.  Însă și el a crezut că eu am doar piese noi în repertoriu și probabil că de asta nu a avut încredere în mine. Greșeala mea a fost că am mers de două ori cu Bruno Mars iar mulți au crezut că numai asta știu să cânt”, a mai spus Bogdan Medvedi.

Deși nu a fost selectat în finala de 12, Bogdan Medvedi este unul dintre cei mai talentați concurenți de la X Factor România și este marele perdant al concursului televizat. Jurații ar fi putut să admită o excepție în cazul său și să îl selecteze în marea finală.

Cu toate acestea Bogdan este încrezător în forțele proprii iar participarea la X Factor i-a dat încredere în el și vrea să își încerce norocul și la alte concursuri muzicale și să arate că este cu adevărat talentat.

Urmăriți aici evoluția lui Bogdan Medvedi în Bootcamp X Factor.

loading...