Breaking news

Bogdan Juratoni, medalie de argint la Europenele de box din Minsk

loading...

Pugilistul român Bogdan Juratoni a câștigat medalia de argint în limitele categoriei 75 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box amator de la Minsk.

bogdan juratoniRomânul a fost învins la puncte în finală (2-1) de irlandezul Jason Quigley. Irlandezul şi-a adjudecat prima repriză, în care a lovit mai mult şi mai clar, după care Juratoni a fost mai activ în runda a doua, în care a lovit bine, iar irlandezul a fost obstrucţionist.

Bogdan a fost mai bun şi în ultima rundă, când Quigley a arătat obosit. În ciuda faptului evident că Juratoni a fost superior, irlandezul a primit nemeritat decizia la puncte (30-27 în prima rundă, 28-29 în a doua, 29-28 în a treia).

Medaliile de bronz au revenit ungurului Zoltan Harcsa şi ucraineanului Evgheni Hîtrov.

Bogdan Juratoni are în palmaresul său o medalie de bronz la Mondialele din 2011, de la Baku, iar anul trecut a pierdut în primul tur la JO de la Londra în faţa uzbekului Abbos Atoev, care a cucerit bronzul.

Ultimul titlu european la box câştigat de un român a fost adus de Dorel Simion, în 1998, tot la Minsk, la categoria super-uşoară (63,5 kg).

loading...