Breaking news

Bogdan Albulescu, noul James Bond al emisiunii ”Ca-n filme”

A împlinit 50 de ani, este celebru în întreaga lume, îndrăgit de femei și invidiat de bărbați. James Bond, căci despre el este vorba, este întruchipat, la 50 de ani de la prima proiectie a unui film din franciză, în ediția de duminică, de la 20.20 a emisiunii „Ca-n filme” de actorul Bogdan Albulescu.

Actorul intră în jocul realizatorilor și prezintă această ediție specială, punându-și la bătaie tot șarmul și talentul de care dispune. Așadar, seria Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, George Lazenby, Pierce Brosnan, Timothy Dalton, George Lazenby, Daniel Craig va fi completată, pe meleaguri românești cu… Albulescu, Bogdan Albulescu.

Criticul de film Andrei Gorzo, realizatorul radio Mihai Dobrovolschi, actrița Ioana Blaj și stand-up comendian-ul Dan Badea îl disecă pe agentul 007, aratând totodată cum a schimbat o franciză din anii 60 fața Hollywood-ului de astăzi și ideea de blockbuster.

Pentru prima dată, un personaj pozitiv, un erou pozitiv, era prezentat ca ducând o viață promiscuă și nu era pedepsit sau nu se căsătorea la sfârșit. Nu avea niciun moment în care să realizeze că felul lui de a trăi e greșit și nu se întorcea pe calea cea dreaptă. Nu era pedepsit și nu i se făcea morală pentru stilul lui de viață. Ceea ce era neobișnuit atunci și venind în 1962 anunța vremuri noi, anunța revoluțiile sexuale ale anilor 60”, spune Andrei Gorzo, critic de film.

O ediție specială, așadar, cărei i se alătură și cele două actrițe care au câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul de Film de la Cannes pentru producția “După dealuri”, regizată de Cristian Mungiu – Cristina Flutur și Cosmina Stratan.

Actrițele rememorează momentul în care au primit premiul chiar de la Alec Baldwin, devansând astfel nume mari din cinematografia mondială, ca Nicole Kidman, Marion Cotillard si Izabelle Huppert.

Despre Alina, personajul pe care l-a interpretat, Cristina Flutur povestește: Am iubit-o foarte tare de la început. Şi chiar dacă face unele lucruri pe care eu nu le-aş face, asta m-a intrigat şi m-a provocat. Şi mi-am dat seama că un actor nu trebuie neapărat să poată face în viaţa lui personală ceea ce face personajul, ci dimpotrivă. Dacă e invers, cu atât mai bine.

Marele actor Victor Rebengiuc este și el duminică, de la 20.20, pe Digi 24, la „Ca-n filme” unde povestește despre rolul pe care îl face în Câinele Japonez” , primul lungmetraj în regia lui Tudor Cristian Jurgiu.

>