Breaking news

“Boemia unui Mort”, cea mai citită carte de către vedetele din România

loading...

După ce a lansat două piese muzicale în aceasta toamnă, Claudiu Dumitrache își lansează și primul volum de poezii. Evenimentul are loc pe 3 noiembrie la Palatul Brâncovenesc din Potlogi.

Mai multe personalități, critici și scriitori au recomandat deja cartea și au menționat ca este o scriere deosebită!

Claudia Susanu, Andra Gogan, Silvia Popescu, Doina Ghitescu, Cristi Brancu, Lorenzo Heel, Majda Aboulumosha sau Ioana Popescu, sunt doar câteva nume sonore care au apreciat cartea tânărului artist.

“La fix un an dupa prima mea experienta de dragoste pierduta, am publicat “Boemia unui Mort”. Primul meu volum de poezii scrise trecand prin diferite stari din perioada octombrie 2017 – septembrie 2018. “Acceptand durerea grea, cu speranta ca iubirea va urma”, cred ca am reusit sa transmit ceea ce am simtit in tot acest timp: starea de mort-viu. Un proces prin care am trecut, acum simtindu-ma purificat si “expert in iubire…”, cred ca este acela de catharsis. Suferinta, fiindu-mi si mie necesara, ca si voua, eu am inceput sa simt placerea acestui fenomen. Sau mai bine spus, a educatiei atat emotionale cat si artistice, care se poate dobandi doar prin suferinta si trairi intense. Intr-un context universal, “Boemia unui mort” reprezinta perceptia mea asupra fenomenelor de dragoste, spiritualitate sau religie. Cu toate ca recunosc – sistemul meu de credinta este derutat odata de cateva ori pe luna, cred ca suntem totuna cu totul: dragostea, materia, nevazutul, imaginatia, infinitul. Iar singura divinitate in care cred, este, inevitabil, dragostea, care cateodata aici, etichetativ, mai inseamna si suferinta. . .” – a postat Claudiu pe pagina sa de Facebok.

Artistul mai mentioneaza ca acea “cheie” despre care se vorbește în introducerea cărții, reprezinta un număr de blonde și brunete de care tânărul scriitor a fost atașat sau în relații amoroase, și cu care nu a putut continua “din cauza diferențelor de vârstă etichetativâ” sau din alte motive banale.

Evenimentul de lansare a cartii, se va tine pe 3 noiembrie la Palatul Brancovenesc din Potlogi, intre orele 14:00 si 20:00 si va include un concert sustinut de catre Claudiu si invitatii sai, dar si o expoztie de picturi semnate Corina Chirila. “Boemia unui Mort”, se mai lanseaza si in perioada 14 – 18 noiembrie la Targul International de Carte “Gaudeamus” de la Romexpo.

loading...