Breaking news

Boc rămâne premier cel puțin încă două săptămâni

Emil Boc rămâne premeirul României cel puțin până la congresul UDMR. În urma discuțiilor cu grupurile parlamentare ale PDL Traian Băsescu a decis să amâne schimbarea premeirului până la alegerea unui nou președinte în rândurile UDMR-iștilor.

GABRIEL OPREA - INTERNE - PRELUARE MANDATBăsescu a declarat la finalul consultărilor de la Palatul Parlamentului cu grpurile parlamentare ale PDL că a venit vremea ca Executivul să capete încrederea populației și să abordeze alt stil de guvernare bazat pe creșterea economică și nu pe măsuri ce vizează trecerea prin criza economică.

Am început o serie de consultări în interiorul coaliţiei legat de nevoia de relansare a încrederii în Guvern. Suntem la stadiul în care Guvernul a încheiat cu succes un acord cu FMI şi BM, suntem la momentul la Guvernul trebuie să găsesacu un alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci una care să vizeze relansarea economică. Niciun obiectiv de relansare economică nu este posibil fără restabilirea încrederii în Executiv.„, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a negat faptul că la discuții s-a pus problema înlocuirii lui Boc cu un premeir independent . „Speculaţiile pe care le faceţi sunt în afara realităţii. Nimic nu se va lua în discuţie până după ce se termină alegerile din UDMR”, a mai declarat Băsescu la finalul discuțiilor cu parlamentarii PDL.

Însă a afirmat că un premier independent ar fi o soluție însă are rețineri prinind susținerea coaliției în acest sens.