Breaking news

Boc împlinește dorințele lui Băsescu iar Opoziția doarme

De 21 de ani de zile, România a trecut de la un sistem comunist la un sistem așa zis democratic. Din 2004, de când Băsescu a fost votat de români, președinte, bruma de democrație instaurată după 1989, începe să dispară picătură cu picătură.

În timp ce premierul Emil Boc transformă în realitate toate dorințele și visele lui Traian Băsescu, Opoziția formată din PSD, PNL și PC, nu există.

În ultimul an, cele mai importante legi au fost schimbate prin asumare guvernamentală. Atât legea asistenței sociale, legea sănătății, legea codurilor civile și penale, legea codului muncii și mai nou legea prin care alegerile locale sunt comasate cu cele parlamentare.

De fiecare dată când Guvernul Boc și-a angajat răspunderea în Parlament pe aceste legi capitale pentru dezvoltarea țării, liderii Opoziției au fost ca și inexistenți. Singura opoziție pe care au făcut-o a fost de fațadă și doar la televizior.

Pe principiul câinele latră ursul merge, Boc a executat la minut toate ordinele venite de la Cotroceni. Ultimul ordin, cel al comasării alegerilor locale cu parlamentare, vine să calce în picioare de la Constituție până la orice urmă de democrație.

Pe lângă faptul că se comite o ilegalitate uriașă prin prelungirea mandatelor aleșilor locali și județei, până la alegerile din noiembrie, guvernul amețește de cap alegătorii care vor face harcea parcea și nu vor ști ce și cum au votat.

Defapt ăsta e și scopul comasării alegerilor, ca la grămadă să fie votați tot felul de indivizi dubioși, să se facă un talmeș balmeș, din care PDL și partidele afiliate puterii să iasă câștigătoare.

Alegerile locale erau și așa complicate, pentru că fiecare român cu drept de vot primea un buletin pentru primar, unul pentru consilierul local, altul pentru consilierul județean și încă unul pentru președintele consiliului județean.

Acum vor primi în plus altele două, unul pentru deputați și altul pentru senatori. Așa că greșelile și problemele tehnice vor fi la ordinea zilei. Și unde mai pui faptul că cei care nu sunt în localitatea de domiciliu și vor să voteze în altă parte nu vor putea să voteze mai deloc, sau doar parțial.

În momentul când și-a angajat răspunderea, Boc și ai lui nu au gândit deloc această comasare și nici nu au anticipat ce probleme tehnice reale vor apărea. Însă, așa vor putea justifica prezența scăzută la vot, pentru că votarea va merge extrem de greoi, din moment ce se votează pe două sisteme.

Pun pariu că vor fi foarte multe buletine de vot anulate, și majoritatea de la Opoziție și partidele mici. Oamenii vor uita să pună ștampila pe toate buletinele de vot iar ce ce vor număra vor aplica ștampila fix pe candidații PDL.

Și când Băsescu și-a permis să angajeze România în pactul fiscal al Uniunii Europene, liderii USL au avut o reacție anemică, ștearsă și fără niciun rezultat. Traian Băsescu a declarat în această săptămână că România poate să contribuie cu 5 miliarde de euro la fondul de urgență al FMI, că nu suntem o țară așa săracă. Când vine vorba de respectarea legilor promulgate de el, legi ce prevăd majorarea salariilor profesorilor și indexarea pensiilor, cât și ridicarea nivelului de trai al cetățenilor, Băsescu se spală pe mâini și spune că nu sunt bani.

Dar iată că pentru întrajutorarea săracelor țări bogate, Băsescu spune că putem lua bani de la Banca Națională. Adică noi stat amărât și cu milioane de săraci, ne permitem luxul de a da 5 miliarde de euro la FMI, o bancă internațională de la care noi am împumutat 20 de miliarde de euro cu dobândă. Mai pe românește, noi dăm moca 5 miliarde de euro la FMI ca mai apoi fondul să împrumute cu dobăndă, țările bogate care se confruntă cu probleme financiare.

Comportamentul actual al lui Băsescu este cel al unui dictator comunist. Megalomania, autosuficiența, agresivitatea față de presă și de liderii Opoziției, denotă comortamentul tipic al unui dictator. Însă ceea ce uită Băsescu este faptul, că majoritatea dictatorilor care au avut un astfel de comportament au sfârșit tragic, atât ei cât și acoliții din preajma lor.

>