Breaking news

Boc ia în calcul anticipatele

Premierul Emil Boc începe să dea înapoi și spune că ia în calcul varianta alegerilor anticipate.

Protestele stradale din ultimele nouă zile încep să își arate roadele. Presați de români și de organizațiile și oficialitățile internaționale, liderii PDL, inclusiv aBoc încep să cedeze și să facă ceea ce cere populația, adică anticipate.

Într-o conferinţă de presă susținută sâmbătă la sediul PDL, Emil Boc a declarat că este analizată și varianta organizării de alegeri anticipate.

E important să păstrăm categoric cadrul democratic şi să repingem orice formă de violenţă stradală, să continuăm şi să intensificăm dialogul social şi politic. Salut sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru a merge mai departe în cadrul constituţional pe care îl avem. În 2012 avem alegeri. Să avem încredere în ceea ce vor crede românii că e mai bine pentru România şi să le aşeptăm votul şi modul lor de exprimare în alegeri care, repet, în 2012 vor avea loc. Discutăm dacă e mai bine să se facă cu două luni mai repede decât ar fi programate dacă se declanşează mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat„, a spus Emil Boc.

Declarația de la sediul PDL, vine la doar câteva ore după ce declarase pe șantierul de pe autostrada București-Ploiești, că el dă socoteală doar în fața Parlamentului și nu protestatatilor.

Între timp, până cănd se va decide varianta anticipatelor, Emil Boc îndeamnă la dialog atât la nivel național cât și la nivel local.

Românii au ieșit și astăzi pe străzi, deși în toată țara a nins abundent. Românii sunt hotărâți să nu cedeze până când revendicările lor nu vor fi soluționate, adică demisia lui Traian Băsescu și a Guvernului condus de Emil Boc.