Breaking news

Boc a traversat strada pe roșu după ce un polițist a oprit circulația

Emil Boc a traversat vineri strada pe culoarea roşie a semaforului, în timp ce se îndrepta către filiala BCR din Piaţa Victoriei pentru a asista la semnarea primului contract din program „Prima Casă 4”.

boc-pietonÎnainte ca Boc să traverseze strada, un polițist de la Polița Rutieră a oprit circulația. În replică la informațiile apărute în presă, departamentul de comunicare al Guvernului a precizat că Emil Boc nu a făcut decât să respecte indicațiile polițistului rutier.

Premierul Emil Boc a traversat strada, împreună cu ceilalţi pietoni, în momentul în care agentul de la Poliţia Rutieră, aflat în intersecţie, le-a permis acest lucru. Legea circulaţiei precizează că, atâta timp cât în intersecţie este un poliţist, se respectă indicaţiile acestuia cu întâietate„, transmite Guvernul.

Boc a decis să meargă pe jos până la sucursala BCR cese află în imediata apropiere a Palatul Victoria, pentru a participa la semnarea primului contract din programul ”Prima Casă 4”.

Pe tot parcursul deplasării, Boc a fost supravegheat şi însoţit de mai mulţi ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază.

În momentul în care delegaţia de la Guvern a ajuns la trecerea de pietoni din faţa băncii, premierul s-a oprit la culoare roşie a semaforului, dar unul dintre poliţiştii care îl însoţea a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei şi a făcut semn pietonilor, inclusiv lui Boc, să traverseze.

Drept urmare premierul Emil Boc s-a conformat indicațiilor polițistului și a traversat strada pe culoarea roșie a semaforului.