Breaking news

Boc a picat pe interceptări în dosarul de corupţie de la Cluj

Premierul Emil Boc apare într-o stenogramă a dosarului de corupţie al primarului din Cluj.

Avocaţii omului de afaceri Călin Stoia, susţin că procurorii DNA au „trunchiat” transcrierea convorbirii telefonice dintre Stoia şi Bujorel Bold, trecând în rechizitoriu doar o parte a acesteia. Drept urmare au dat publicităţii paragraful respectiv.

Conform avocaţilor, pasajul lipsă rostit de Stoia este: Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i… eu personal nu… cum să zic, mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată, să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu.

Stoia: Înţeleg, de asta încerc să-ţi spun, ca să ajungi acolo în preajma lu’ number one trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi? Şi ăsta vine şi spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O sută de mii? Sau 50 mii, cum zici tu? Păi pentru 50 mii nu mă dau jos din pat, frate.

Bold: Da.

Stoia: Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i … (Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i..eu personal nu…cum să zic mă ştiu cu Boc de pe vremea când era primar, dar nu ne-am bătut pe burtă niciodată să mă duc la el să-i spun, mă Emile, ajută şi tu pe prietenul meu).

Bold: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumoşi”.

Potrivit DNA, într-una dintre convorbirile purtate de Stoia şi omul de afaceri din Vâlcea, Ion Bujorel Bold se spune că pentru a interveni pe lângă „number one” de la Guvern costul este întotdeauna de zece la sută.

Întrebat cine este „number one” la care făcea referire clientul său în interceptare, avocatul afirma că este vorba despre Emil Boc.

În acel dosar, aşa cum am susţinut şi data trecută, nu vreau să mai pun o bombă, este aceeaşi afirmaţie. Apare domnul Boc, că nu poate să intervină în niciun fel, apare în sensul că nu este implicat în niciun fel şi că nu-l cunoaşte şi că nu a avut relaţii în sensul ăsta. Domnul Boc este acel «number one» la care se face referire„, declara, miercuri, avocatul Sergiu Bogdan.

Avocaţii lui Stoia afirmă că procurorii folosesc interceptarea telefonică şi pentru a-l trimite în judecată pe Stoia şi pentru a-l aresta pentru că se pregătea să comită noi infracţiuni.