Breaking news

Boc a ”spart” la New York 470.000 de dolari în 4 zile

Deplasarea premierului Emil Boc la reuniunea plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York a costat statul român numai puțin de 470.000 de euro.

emil_bocInformațiile cu cheltuielile efectuate de premeirul Boc împreună cud elegația oficială au ieșit la iveală după o lună de la consumarea evenimentului la New York. În cele patru zile petrecute pe tărâm american Boc a spart pușculița, aruncăând pe mâncare, cazare, transport și diurne fabuloasa sumă de aproape o jumătate de milion de euro. În timp ce în spitale nu sunt bani de medicamente, Boc aruncă cu banii pe fereastră.

Premierul a fost însoţit la ONU de o delegaţie formată din 35 de persoane. cei 470.0000 euro s-au dus pe: cazarea, în hoteluri de 4 şi de 5 stele, în centrul metropolei americane, a însumat 63.000 de dolari; la aceasta se adaugă transportul cu un avion închiriat de la Romavia, care costa în jur de 400.000 de dolari. Cât despre diurnă, aceasta s-ar fi ridicat la 6.300 de dolari.

Deși reuniunea ONU nu era una de anvergură, delegația României a fost una numeroasă. Premierul și-a luat cu el în America toţi consilierii personali precum și toţi consilierii de stat, Secretarul general al Guvernului, medicul personal, dar şi pe Daniel Buda, deputat PDL de Cluj.

Dacă ar fi călătorit cu un avion de linie la businnes clas prețul biletelor pentru întreaga delegație oficială nu ar fi costat mai mult de 63.000 de euro, însă Guvernul a dat pe un avion închiriat 400.000 euro.