Breaking news

Blogerii din România trec pe domeniu propriu

Platformele de blog gratuite cum sunt wordpress, blogspot şi multe altele, nu mai sunt o tentaţie pentru mare parte din blogerii români.

Lumea virtuală este în continuă schimbare iar blogerii țin pasul cu evoluția internetului și mediului de socializare online.

Aceştia preferă să-şi cumpere un domeniu, cel mai uzual fiind „.ro” şi să plătească hostingul sau mai pe româneşte, găzduirea pe site.

De ce fac bloggeri această alegere? Iată o parte dintre motive:

  1. pentru că google le indexează mai uşor articolele
  2. au mai multe opţiuni de personalizare a blogului
  3. doresc să dezvolte un business din blog
  4. având un domeniu propriu, are garanţia că nimeni nu-i va lua numele
  5. pot să-şi transforme în timp, blogul într-un site
  6. ai mai multă credibilitate când activezi pe un domeniu

Un astfel de blogger este Carolina Matei. Ea a activat pe platforma de blogspot timp de o lună. După această perioadă şi-a cumpărat domeniul www.5minutedepamflet.ro, loc unde şi-a mutat mare parte din materialele publicate.

Primul pas a fost să-mi fac un blog pe o platformă gratuită. Am vrut să văd dacă sunt în stare să-l ţin viaţă, adică să-l aprovizionez în mod frecvent cu materiale. Am văzut multe bloguri abandonate şi nu aş fi vrut să ajung în această situaţie. Apoi, am vrut să văd dacă există vreun feedback. Cum s-ar spune, am testat piaţa. Următorul pas a fost să cumpăr domeniul www.5minutedepamflet.ro şi să-mi mut mare parte din articole aici. Nu le-am transferat pe toate, pentru că unele nu îmi mai plăceau. Blogul cel vechi l-am şters, aşa am considerat eu că e mai bine”, a declarat Carolina Matei.

Deocamdată, nu prea are de gând să se implice în campanii, cum o fac mare parte din bloggeri şi nici să facă bartere sau tot felul de schimburi între site-uri pentru că, spune ea, asta îi va aglomera mult prea mult site-ul.

N-aş vrea să fac o fermă de bannere sau casete pe site-ul meu. Nu vreau să-mi enervez cititorii. Eu mă bazez de content propriu şi de calitate. Aş face bartere dacă m-ar convinge cineva că merită toată atenţia şi nu doar a mea, ci a tuturor. Nu mă gândesc deocamdată să dezvolt un business din asta. Am un job şi am din ce mă întreţine. Bine, acum dacă cineva ar avea plăcerea de a da reclamă pe www.5minutedepamflet.ro este binevenit. Momentan, mă concentrez doar la ce scriu şi cum scriu. Restul vine în timp, ca să nu zic ani”, spune Carolina.

Mai mult, ea vede site-ul ca un hobby, pentru că a activat mult timp în presă, nu poate rezista fără să scrie.

>