Breaking news

Blejnar spune că ”Nașul din suflet” nu e Băsescu și că pila e doar piluță

Sorin Blejnar, fostul șef al NAF, se ”justifică” pentru discuțiile extrem de cordiale avute ba cu Băsescu, ba cu liderii PDL și mai nou cu judecătorul Înaltei Curți, Iulian Ilie Dragomir.

Stenogramele din dosarul ”Motorina„, dezvăluie cum Sorin Blejnar purta discuții și negoicieri cu membrii rețelei de corupție a PD, formată din Băsescu, liderii PDL, șefi d evămi dar și judecători de la Înalta Curte.

Într-o înregistrare telefonică Sorin Blejnar a fost interceptat în timp ce vorbea cu judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Iulian Ilie Dragomir, cel care dă pe bandă rulantă mandate de interceptare a telefoanelor politicienilor și jurnaliștilor.

După apariția în presă a stenogramelor, Sorin Blejnar merge pe la presa băsistă și spune că nu a făcut trafic de influenţă pe vremea când era şeful ANAF, ci a acţionat ca o ”pilă pozitivă” și că Nașul din interceptările dintre el și judecătorul Dragomir nu este Traian Băsescu.

Iată discuția dintre Blejnar și judecătorul Dragomir:

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r.: Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru.

Sorin Blejnar
: Am înţeles, am înţeles.

Judecător Dragomir, ICCJ
: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru (n. r.: Traian Băsescu). Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?

Sorin Blejnar
: Sunt aici, sunt prin Bucureşti.

Judecător Dragomir, ICCJ
: Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo unde am fost la ziua Claudiei, că are o audienţă de-asta intempestiv acolo la ei, la locaţie. Şi nu ştiu cum să fac.

Sorin Blejnar
: În 20 de minute să fie la mine.

Judecător Dragomir, ICCJ
: La ora 2 ajunge. Este o doamnă. (…) Se numeşte doamna Albu. Doamna Albu Mariana se numeşte doamna care intră la cabinet la dumneavoastră.

Sorin Blejnar
: Bine, bine.

Judecător Dragomir, ICCJ
: Intră pe-acolo prin spate, pe lângă unde aveam şi noi sediul ministerului nostru?

Sorin Blejnar
: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ
: Bine, excelenţă, cu respect. Vă pup. Am onoarea.

>