Breaking news

Biserica Ortodoxă, acuzată că face evaziune fiscală prin intermediul pelerinajelor

Biserica Ortodoxă Română este acuzată de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, că face evaziune fiscală d emilione de euro prin intermediul pelerinajelor pe care le organizează.

Sub oblăduirea statului, Biserica Ortodoxă Română practică sfânta evaziune fiscală în numele Domnului, la adăpostul pelerinajelor religioase.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism susține că preoţii din România organizează ilegal pelerinaje în Israel, activitate de pe urma căreia aceştia câştigă şi 4.000 de euro de persoană. Bani care nu sunt impozabili și astfel fac concurență neloială agențiilor de turism.

Agenţia Patriarhiei, Basilica Travel, a avut anul trecut venituri de aproximativ 100.000 de euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Turoperatorii români susțin că anual, circa 30.000 de români merg ilegal în excursii în Israel, prin intermediul pelerinajelor organizate de biserică.

Deși nu plătesc taxe, excursiile organizate de preoți costă 700 euro față de 600 euro prin intermediul altor agenții de turism.

Ceea ce înseamnă, că anuma agenția Bisericii Ortodoxe încasează 21 milioane euro și are un profit de circa 3 milioane euro de pe urma acestor pelerinaje.

Și toate astea se întâmplă cu acordul tacit al autorităților statului care nu vor să se pună rău cu Sfânta Biserică.

>