Breaking news

Binance Academy, Binance România și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia colaborează pentru educație cripto în România

Binance Academy, platforma gratuită de educație în domeniul blockchain și cripto a Binance, anunță un parteneriat-cheie cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ca parte a Global University Outreach Program, în colaborare cu Binance România.

„Binance continuă să își afirme poziția de lider global în tehnologia blockchain și infrastructura pentru criptomonede și rămâne dedicată extinderii libertății financiare pentru utilizatorii din întreaga lume. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, o prestigioasă instituție publică de învățământ superior și cercetare, împărtășește dedicația noastră față de îmbogățirea peisajului cripto și blockchain. Între timp, Blockchain Center, un laborator independent de cercetare, se străduiește să depășească limitele industriei prin educație, cercetare, dezvoltare și parteneriate globale. Împreună, ducem mai departe viziunea comună de a accelera în continuare”, declară Ilie Pușcaș, Country Manager Binance în România.

Global University Outreach Program, cea mai amplă inițiativă educațională Web3 din lume de până acum, își propune să aducă educația în domeniul ingineriei blockchain și al respectării normelor în peste 200 de universități din peste 50 de țări. Lansat inițial în universități din Kazahstan, programul își propune să integreze educația Web3 în curriculumul a peste 200 de universități la nivel mondial, cu un accent principal pe ingineria și conformitatea blockchain.

Miruna Tudorașcu, Decanul Facultății de Drept și Științe Sociale a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, menționează: „Tehnologia progresează cu o viteză excepțională, iar noi suntem mereu pregătiți să ținem pasul cu ritmul acesta. Având în vedere rolul important al tehnologiei blockchain, adoptarea sa pe scară largă și implicațiile sale extinse pentru numeroase domenii ale dreptului, ne-am angajat să participăm activ la educarea și pregătirea atât a cadrelor didactice universitare, cât și a studenților”.

Programul pilot a fost executat printr-o strategie de cooperare între Blockchain Center și Binance Academy. Inițial, accentul s-a pus pe elaborarea de programe specializate și sesiuni de training pentru cadrele didactice universitare. Valorificând expertiza recent dobândită de către profesori, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universității pentru a finaliza programele academice și a implementa curriculumul adaptat studenților din universitățile participante.

Aigerim Gilmanova, Director al Inițiativelor Educaționale la Blockchain Center, adaugă: „Educația are un rol vital în integrarea tehnologiei blockchain în rutina noastră zilnică. Prin extinderea programului nostru pentru a include Universitatea din Alba Iulia, cultivăm o atmosferă în care studenții pot să aprofundeze, să testeze și să fie pionieri în domeniul tehnologiei blockchain”.

Mahmoud Jawwad, responsabil cu Dezvoltarea Globală a Afacerilor la Binance Academy, și-comentează această evoluție. „Pe măsură ce tehnologia blockchain își consolidează importanța în diverse industrii, suntem onorați să conducem această inițiativă, asigurându-ne că studenții primesc o educație excepțională. Acest parteneriat reflectă angajamentul nostru comun de a promova educația blockchain și de a pregăti generația viitoare de lideri din industrie”.

În plus, Binance și-a extins aria educațională în decembrie 2023 prin parteneriatul cu InfoCons și @Romania ONG, pentru a lansa proiectul educațional în limba română, Crypto School. Echipată cu o suită de module online accesibile, Crypto School își propune să dezvăluie în detaliu utilizatorilor fundamentele sistemului financiar și mecanismele blockchain și ale pieței cripto. Finalizarea fiecărui curs oferă utilizatorilor nu doar cunoștințe bogate, ci și certificate râvnite și recompense în ecosistemul Binance.

La nivel global, Crypto School al Binance Academy, care se aliniază eforturilor Crypto School, a ajuns la 3,7 milioane de utilizatori noi. Până în prezent, peste 510.000 de participanți au finalizat cursurile, iar 98.000 de certificate NFT au fost emise. La nivel local, portalul românesc a fost lansat în august, prezentând deja peste 300 de articole informative în limba română.                                                            

Despre Binance Academy

Binance Academy este o platformă de top pentru educație în domeniul blockchain și al criptomonedelor, ce oferă peste 1.000 de articole și termeni în glosar, alături cursuri despre blockchain, criptomonede, Web3 și multe altele. Lansat în 2018, programul deservește milioane de cursanți din întreaga lume în peste 30 de limbi. Inițiativele educaționale ale Binance Academy includ, de asemenea, Learn and Earn, Programul de Sprijin pentru Universități, Programul de Ambasadori Studenți, precum și parteneriate cu platforme de învățare online de top, asociații profesionale și alianțe din industrie.

Despre Blockchain Center

Centrul Blockchain este un laborator de cercetare independent și non-profit care contribuie la dezvoltarea industriei prin educație, cercetare și dezvoltare. Prin parteneriate globale cu instituții academice și lideri din industrie, Centrul nu doar cultivă o rezervă de profesioniști, dar și stimulează inovația prin oferirea unei platforme pentru aspiranții la expertiză pentru a analiza, experimenta și a dezvolta noi soluții. Pentru mai multe informații, vizitați: https://centerofblockchain.com

Despre Universitatea “1 Decembrie 1918”  din Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este o instituție publică de învățământ superior și cercetare înființată în 1991 în Alba Iulia, România. Universitatea este o instituție de stat, integrată în sistemul național de învățământ superior. Universitatea din Alba Iulia cuprinde o serieextinsă de facultăți, printre care Facultatea de Drept și Științe Sociale, Facultatea de Informatică și Inginerie și Facultatea de Științe Economice.

Despre Binance

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com/ro .

>