Breaking news

Bijuteriile pentru copii – modul în care îi învățăm pe cei mici despre valoarea lucrurilor

Din fericire, cei mici nu știu prea multe despre bani, ceea ce îi ajută să aibă o copilărie fericită și fără griji. Totuși, orice copil ar trebui să învețe de mic valoarea lucrurilor. Înțelegem perfect că nu îi poți da fiicei tale bijuteriile tale scumpe pentru a le purta, însă cum o înveți să aibă grijă de lucrurile de valoare din viața ei? Răspunsul constă în bijuteriile pentru copii. Cum îi ajută acestea pe cei mici să vadă valoarea dintr-un lucru, să o aprecieze și să o protejeze? Află din acest articol!

Bijuteriile pentru copii

Copiii își doresc să crească rapid și tocmai din acest motiv vor cu ardoare să își imite părinții: să le poarte bijuteriile, să se prefacă că au plecat la pescuit, să se îmbrace cu hainele lor, să le poarte ochelarii de vedere și câte și mai câte astfel de năzbâtii.

În ceea ce privește bijuteriile, este în regulă să o lași pe prințesa ta să îți poarte colierul din aur prin casă, însă cu siguranță nu o poți lăsa să meargă la grădiniță sau la școală cu el. De aceea, bjuteriile pentru copii sunt cele care îți vin în ajutor: nu sunt scumpe, însă pentru copilul tău vor avea o valoare. În acest mod, cea mică va învăța că de anumite lucruri trebuie să ai mai multă grijă. Acest lucru îi va fi de folos pe parcursul întregii copilării și chiar pe parcursul întregii vieți.

Cel mai important rol al bijuteriilor pentru copii

Noi suntem de părere că trebuie să îi învățăm pe cei mici încă din fragedă copilărie să respecte lucrurile altei persoane. Cel mai ușor mod de a face acest lucru este să le oferim propriile bijuterii. Cum funcționează această metodă?

Copii sunt, de cele mai multe ori, posesivi cu lucrurile proprii, pentru că le place să știe că ceva este al lor și numai al lor. În momentul în care altcineva se joacă cu bijuteriile lor, aceștia vor dobândi frica să nu cumva să le rupă, motiv pentru care vor înțelege, în acel moment, nevoia mamei de a nu lăsa copilul să se joace cu bijuteriile proprii.

Astfel, te conectezi emoțional cu fiica ta care obișnuia să îți „fure” bijuteriile și o ajuți să înțeleagă de ce nu este în regulă să împrumute din lucrurile tale. Practic, îi pui în față o situație-oglindă pentru a o ajuta să îți înțeleagă punctul de vedere atunci când refuzi să o lași să îți poarte bijuteriile în afara casei.

Bijuteriile de copii dezvoltă simțul eleganței

Unele persoane se nasc cu stil și eleganță, altele îl dezvoltă în timp. Pentru că niciun părinte nu dorește să lase viitorul copilului său pe mâna norocului, este important să ajutăm un pic dezvoltarea acestui simț.

Dacă îi cumpărați fetiței voastre un lănțișor cu pandantiv pentru copii, veți observa faptul că se va trezi în ea nevoia de frumos. Va începe să caute singură accesorii pentru copii pe care să le poarte, de la bijuterii la pălării, de la pantofiori eleganți la rochițe de zână.

Bijuteriile pentru fetițe oferă siguranță emoțională

Lănțișoarele cu pandantiv din selecția Kidiko prezintă figurine de tip zâne, ceea ce, în imaginația copiilor, se va transpune ca o vietate mereu prezentă, ce îi apără de cele rele.

Din acest motiv, veți observa faptul că vor dobândi mai multă încredere în propria persoană, vor trece peste anumite frici, vor învăța să facă lucruri de unii singuri, fără să fie mereu mama și tata lângă ei.

Noi credem cu tărie în faptul că semnificația mistică a lănțișoarelor cu pandantiv are un impact puternic pozitiv asupra celor mici, care vor învăța că pot fi și independenți, „apărați” de zâna de la gât.

Lănțișoarele pentru fetițe stimulează creativitatea și imaginația

Aceste gablonțuri pentru copii stimulează, prin culorile și formele lor, imaginația copiilor. Prin prezența constantă a zânei la gâtul lor, fetițele vor avea tendința să vorbească cu zâna, imaginându-și că poartă o conversație.

Veți începe să auziți povești de la fetiță cum că zâna a făcut cine știe ce și i-a spus cine știe ce. Acest stimul al imaginației are doar efecte pozitive asupra copilei, motiv pentru care veți începe să observați și o stimulare a creativității, fapt care o va ajuta și la concentrarea la grădiniță. Este dovedit științific faptul că un copil cu o imaginație bogată are rezultate mai bune, pentru simplul fapt că are mintea mai deschisă la informațiile pe care le primește.

Accesoriile pentru copii sunt sigure pentru piele

Lănțișoarele cu pandantive, la fel ca orice bijuterie pentru copii din selecția Kidiko, sunt confecționate doar din materiale 100% sigure pentru uzul de către copii, materiale care nu produc alergii și care nu cauzează iritații pe pielea lor sensibilă. Totuși, nu recomandăm aceste bijuterii copiilor sub 3 ani, întrucât conțin piese mici ce pot fi înghițite.

>