Breaking news

Bicicliștii au blocat podul Basarab cerând demisia lui Sorin Oprescu

Peste 5.000 de bicicliști au blocat sâmbătă, podul Basarab din București, cerând de demisia primarului general Sorin Oprescu, pentru că nu le-a construit piste pentru biciclete.

biciclistiBicicliștii s-au supărat pe primarul general al Capitalei și au ieșit în stradă să protesteze pentru că nu au pe unde circula.

Adunați în Parcul Herăstrău, bicicliștii au pornit în marș prin București, trecând în prin Piața Victoriei și odată ajunși pe podul Basarab, au blocat circulația pe ambele sensuri de mers. După care, bicicliștii și-au continuat marșul prin Capitală, către Piața Constituției.

Bicicliştii urmând să străbată un traseu de 18 kilometri pe străzile Capitalei cerând piste pentru a putea circula legal.

După ce au plecat de pe podul Basarab, bicicliștii au anunţat că se vor întoarce pe Calea Victoriei, acolo unde vor pregăti ”surpriza”. Și anume: se vor întinde pe carosabil pentru a-i număra primarul Oprescu, făcând referire la declaraţia acestuia, de zilele trecute: Nu am curajul să le fac pe carosabil. Nu vreau să stau să număr morţii. Am să repar şi să reconsider, însă pistele de biciclişti care au în mijloc staţii RATB sau copaci. Eu personal nu am curajul să le cobor pe carosabil.

Odată ajunși în Piața Revoluției, bicicliștii s-au dat jos de pe biciclete și s-au întins pe asfalt, blocând sensurile de mers pe Calea Victoriei.

Bicicliştii au ieşit în stradă aducându-şi copiii după ei, cu vârste şi de cinci ani, echipaţi, la rândul lor, cu căşti de protecţie.

În acelaşi timp, la protest s-au adunat şi bucureşteni vârstnici, tot pe biciclete, care sunt nemulţumiţi de faptul că primarul Oprescu nu a luat măsuri pentru amenajarea pistelor.

Protestule ste organizat de Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB) împreună cu Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ din România (OPTAR.