Breaking news

Bicicleta electrică, un mijloc de locomoție tot mai popular

Capitala României este sufocată de mașini, așa încât deplasarea pe patru roți a devenit o adevărată provocare pentru oricine care locuiește în această metropolă.

Ia-ți o bicicletă electrică portabilă la un preț bun!

 

În ultimii ani, o alternativă viabilă la autoturismele personale, dar și la mijloacele de transport în comun clasice, o reprezintă utilizarea de mijloacele de deplasare autonome de diverse tipuri.

 

Cei interesați își pot achiziționa trotinete sau biciclete electrice de la Monkey, online, la prețuri mai mult decât accesibile.

 

A avea un mijloc de deplasare personal este o binecuvântare pentru aceia care vor să scape de blocajele din trafic și să ajungă rapid și plăcut pe distanțe scurte și medii până la destinație.

 

Trebuie să recunoaștem că Bucureștiul mai are mult de așteptat până când va avea și o infrastructură pentru ciclism corespunzătoare, dar sub presiunea utilizatorilor din tinerele generații s-ar putea ca până la urmă să se mai schimbe câte ceva în bine și în urbea noastră dâmbovițeană.

 

Mai ales pentru aceia care stau la câțiva kilometri de locul de muncă, prioritar dacă este vorba de o zonă centrală, achiziția unei biciclete electrice pliabile de oraș este cea mai bună soluție, deoarece cu ajutorul unui astfel de mijloc de deplasare modern și ecologic se pot economisi ore întregi în fiecare zi, se poate reduce stresul din trafic și evita accidentele auto atât de frecvente în ultima perioadă.

Mijloacele de deplasare personală eco friendly, accesibile tuturor

 

Prichindeii se distrează și ei de minune în parcurile din București mergând pe trotinete electrice și hoverboard-uri, așa încât viitorul este aici nu mai poate fi evitat oricât și-ar dori tradiționaliștii.

 

O bicicletă electrică poate fi folosită și în weekend pentru a merge în zonele limitrofe Bucureștiului, unde există spații de agrement destinate picnicului.

 

Vânzările actuale de bicicletă hibrid sunt și ele în creștere, deoarece sunt o bună variantă pentru aceia care vor să fie în ton cu vremurile, fără însă a renunța total la pedalatul pe o bicicletă clasică.

 

Modelele de biciclete electrice oferite de MonkeyBoard la prețuri foarte accesibile se încadrează în diverse clase, după performanțele pe care le prezintă. Autonomia sistemului pe două roți variază în funcție de profilul fiecărui model.

 

În prezent, utilizatorii parcurg cam 25 – 30 de km cu o încărcare completă a bateriei, dar această distanță variază mult și în funcție de gradul de solicitare al motorului bicicletei.

 

Motoarele centrale au o capacitate foarte bună pentru urcările abrupte, cu condiția ca ele să fie instalate pe niște bicicleta electrice adaptate la astfel de călătorii.

 

Motorul montat pe o roată specială cu jante și spițe de calitate superioară este o facilitate care poate transforma rapid o bicicletă. Din electrică înapoi la una normală și invers, prin simpla schimbare a roții din față.

 

O bicicletă electrică asigură o călătorie în siguranță rapidă și distracție fără egal. Totuși este nevoie ca utilizatorii să poarte o cască de protecție și să respecte toate regulile din trafic, să conducă în mod responsabil, pentru a evita accidentele neprevăzute.

 

Înainte de a călători pe o bicicletă electrică este bine de a o inspecta în punctele sale esențiale, pentru a te asigura că este în stare de funcționare perfectă, mai ales dacă anvelopele sunt în stare bună și frânele funcționează corect. E bine chiar ca să îți reglezi înălțimea scaunului pentru un plus de confort.

 

Chiar dacă ești pe bicicleta electrică, trebuie să dai prioritate pietonilor, să călătorești întotdeauna în direcția traficului, să semnalizezi dacă intenționezi să schimbi direcția și să oprești complet la semnalul roșu al semaforului.

 

Fii întotdeauna atent la autovehiculele mari, mai ales când virează, rămâi permanent concentrat și atent, nu pleca la drum sub influența drogurilor sau alcoolului.

 

O mare problemă în București o reprezintă parcarea bicicletelor, dar și a trotinetelor electrice.

 

Dacă ai ajuns la destinație, parcheaz-o astfel încât să îi respecți pe ceilalți și să nu împiedici trecerea pietonilor sau să blochezi rampele de acces ale magazinelor și instituțiilor.

>