Breaking news

Bianca Andreescu a cucerit US Open 2019. Canadianca născută în România, a învins-o pe Serena Williams

Bianca Andreescu a devenit sâmbătă noapte, prima canadiancă care câştigă un turneu de Grand Slam. Născută în România, Bianca Andreescu a început tenisul la Piteşti, însă s-a mutat cu familia în Canada.

Bianca Andreescu, prezentă pentru prima dată pe tabloul principal de la US Open, a bifat prima sa finală de Grand Slam, pe care a şi câştigat-o şi nu oricum, cu multă maturitate, în faţa lui Serena Williams.

Serena Williams a servit prima în finală şi şi-a cedat serviciul, apoi la 5-3 pentru canadiancă, americanca a cedat din nou serviciul prin dublă greşeală.

Setul doi a fost la fel de slab pentru Serena care a fost condusă cu 2-0, scor la care a reuşit primul său break. Apoi, la 2-1, şi-a pierdut din nou serviciul.

Bianca Andreescu s-a distanţat la 3-1, 4-1 şi 5-1, scor la care a servit pentru meci, dar presiunea şi-a spus cuvântul şi Serena a făcut re-break.

Americanca a reuşit să revină în set, reuşind egalarea la 5-5. Apoi Bianca a trecut din nou în avantaj, 6-5, iar Serena nu a rezistat presiunii şi a pierdut finala pe propriul serviciu.

După o oră şi 39 de minute de joc, Bianca Andreescu s-a impus în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Bianca Andreescu bifează astfel cel de-al treilea turneu cucerit în 2019, după cel de la Windian Wells şi Toronto.

3.850,000 de dolari a primit Bianca Andreescu pentru victoria fabuloasă de la US Open 2019.

>