Breaking news

BEST București și Politehnica, organizează European BEST Engineering Competition

Asociația studențească BEST București în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din București organizează faza locală a competiției European BEST Engineering Competition.

European BEST Engineering CompetitionEuropean BEST Engineering Competition este cea mai mare competiţie inginerească din Europa, cu o structură piramidală, începând cu 87 de faze locale, 15 faze naţionale şi regionale, urmate de finala de la nivel European care va avea loc la Belgrad în acest an.

La acest concurs participă 483 de studenți de la 96 de universități din 33 de țări, printre care și România.

European BEST Engineering Competition este un eveniment care se adresează studenților interesați să dea viață unor idei inovative, încurajând și premiind creativitatea, îndemânarea, gândirea strategică, abilităţile tehnice și spiritul de echipă.

Competiţia studențească internațională este structurată în două categorii:

● Team­design, studenţii participanţi se întrec în găsirea celor mai ingenioase soluţii pentru a rezolva anumite probleme tehnice,
● Case­study, în care echipele se întrec în soluţionarea unor probleme reale sau ipotetice, exersându-şi gândirea strategică, spiritul analitic, strategiile de marketing și lucrul în echipă.

Prin intermediul celor două tipuri de probe: Case Study și Team Design, EBEC aduce provocări atât din domeniul tehnic, cât şi din domeniul marketing-ului sau al management-ului. De asemenea, companiile beneficiază de oportunitatea de a testa lucrul în echipă, coordonarea și mai ales, creativitatea participanților.

Studenții participanți concurează pentru a rezolva anumite probleme tehnice, având astfel posibilitatea de a pune în aplicare cunoştințe din diferite domenii inginerești. Câteva din probele edițiilor anterioare: – mecanică (proiectarea unui dispozitiv din materiale neconvenționale, care să transporte un bec peste cât mai multe scări etc.); – transporturi (construirea unei maşini autopropulsate care să transporte o persoană); – energetică (crearea unui dispozitiv de generare de energie eco-friendly folosind materiale neconvenționale).

Echipele se întrec în găsirea soluțiilor unei probleme reale sau ipotetice, exersându-şi spiritul analitic, gândirea strategică, abilitățile de prezentare, strategiile de marketing şi lucrul în echipă. Câteva din probele edițiilor anterioare: – conceperea unui plan de acțiune pentru a înlocui energia convențională cu forme de energie neconvențională; – identificarea nevoilor studenților din Universitatea POLITEHNICA şi conceperea unui eveniment sau serviciu nou, pe care Universitatea l-ar putea oferi studenților săi; – pregătirea unui plan de acțiune pentru crearea diviziei de vânzări online a companiei IT la care lucrezi.

Perioada de desfăşurare a evenimentului este 24-­26 noiembrie 2015. Doi ani la rând, 2013 si 2014 , echipele din București au ajuns pe podium, anul acesta finala având loc in Porto, Portugalia.