Breaking news

Beneficiile purtării mănușilor de unică folosință din nitril

Mănușile de unică folosință din nitril sunt folosite în multe multe domenii de activitate, fiind considerate o bună alternativă la mănușile din latex.

Există multe motive pentru care mănușile de unică folosință din nitril sunt cea mai bună opțiune, unul dintre ele fiind faptul că sunt de 3 până la 5 ori mai rezistente decât cele realizate din latex. Fără îndoială, având în vedere că nu se rup ușor este un bun motiv de a le achiziționa și folosi cu încredere.

 Beneficiile mănușilor de unică folosință din nitril

Există persoane care folosesc foarte des mănuși unică folosință nitril pentru a-și proteja mâinile. Sunt ideale pentru persoanele care sunt alergice la latex. De asemenea, sunt impermeabile, versatile și hipoalergenice. Prezintă o elasticitate medie spre ridicată și oferă performanță și sensibilitate tactilă. Protejează foarte bine mâinile împotriva infecțiilor.

Sunt recomandate în activități precum:

  • Prelucrarea alimentelor,
  • Saloane cosmetice/de tatuaj;
  • Industria medicală;
  • Orice activitate care necesită protecție ridicată împotriva murdăriei, contaminării sau a infecțiilor.

Având în vedere că au multe caracteristici, mănușile din nitril sunt potrivite pentru o mare varietate de activități.

Și, în comparație cu alte materiale, oferă protecție și  rezistență chimică mai mari. Se întâmplă acest lucru, deoarece cauciucul nitrilic este mai rezistent decât cauciucul natural la substanțe chimice, precum uleiurile și acizii. Totodată, are o rezistență fizică superioară.

De asemenea, mănușile de unică folosință din nitril sunt mai comode decât cele din latex. Nu alunecă și se mulează perfect pe forma mâinilor. În plus, se pot pune și se pot scoate cu mai mare ușurință decât mănușile din latex sau vinil.

Datorită materialului de foarte bună calitate din care sunt fabricate, persoanele care le folosesc pot să lucreze fără să se teamă că acestea se vor deteriora rapid.

Dacă nu sunt expuse la schimbări de temperatură, umiditate relativă foarte ridicată sau scăzută, raze UV și materiale corozive, pot fi păstrate o perioadă lungă de timp întrucât nu-și vor pierde calitățile.