Breaking news

Beneficiile îngrijirii blănii câinilor la un salon de frizerie canină în Timişoara

 Un câine sănătos este uşor de recunoscut prin blana strălucitoare, prin nascul umed şi prin robusteţea corpului, iar sănătatea i se reflectă şi în comportamentul. O blană sănătoasă este obţinută prin nutrienţii din hrana căţelului, dar şi în urma vizitelor în cadrul unui salon de frizerie canină în Timişoara unde blana îi este spălată, tratată cu balsam, tunsă, stilizată şi i se aplică şi tratamente antinăparlire.

O hrană adecvată înseamnă o blană frumoasă

Blana sănătoasă a câinelui reflectă o hrană bogată în proteine şi în aminoacizi. O blană mată, lipsită de strălucire, poate transmite faptul că patrupedul nu primeşte o nutriţie foarte bună. Porţiile de hrană trebuie stabilite în mod corect, iar hrana umedă şi uscată trebuie aleasă din gama premium. Vizita la medicul veterinar pentru a obţine recomandări de suplimente alimentare se poate dovedi o alegere foarte bună.

Vizitele la salon elimină “musafirii nepoftiţi” din blană câinilor

Blana câinilor reprezintă un mediu propice pentru căpuşe, purici şi alţi paraziţi care se pot dovedi extrem de agasanţi atât pentru animal, cât şi pentru membrii familiei. O vizită la salon asigură eliminarea acestor insecte prin aplicarea unor tratamente adecvate şi prin obţinerea unor recomandări de utilizare a produselor profesionale sau a dispozitivelor menite să respingă aceste insecte şi să le elimine.

Citește și: Cum se ingrijeste un caine eficient in 2020

Ce înseamnă căderea excesivă a părului? Cum pot face proprietarii diferenţa între chelire şi năpârlire?

Căderea excesivă a părului la câini poartă denumirea de chelire şi este o problemă care poate să apară din cauza unor afecţiuni hormonale, dar şi a unor tumori, a stresului sau a problemelor emoţionale pe care le experimentează câinele. Atunci când năpârlirea este excesivă şi părul nu dă semne de creștere, în cazul în care cantitatea de păr pierdută este prea mare, acesta este un semnal de alarmă pentru proprietarii de câini.

Blana câinelui ajută proprietarii să monitorizeze îndeaproape starea de sănătate a necuvântătorilor

Blana câinelui trebuie să rămână frumoasă, strălucitoare şi în bună condiţie între spălări, să fie îngrijită acasă, periată şi spălată cu produsele profesionale recomandate de către specialişti. Pielea uscată, ciupercile pielii şi prezenţa puricilor, mirosul  urât al blănii şi aspectul deloc sănătos determină vizita la un medic veterinar, nu numai la un groomer specializat.

Menţinerea blănii frumoase şi curate ajută monitorizarea îndeaproape a stării de sănătate a câinelui, descoperirea nevoilor patrupedului şi prevenirea unor probleme de sănătate ce pot să apară pe parcurs. Groomerii vor oferi sfaturi gratuite clienţilor lor legate de îngrijirea câinelui între vizitele la salon şi vor oferi servicii contra cost de îngrijire a pielii, blănitei, urechilor şi unghiilor.

Vizitele la saloanele de frizerie canină se vor dovedi o adevărată plăcere pentru patrupezi, unde câinii vor petrece timp de calitate, în care se vor afla în centrul atenţiei, fără a fi stresaţi, sedaţi sau bruscaţi, într-un mediu cât se poate de liniştit şi plin de iubire, în care groomerii îşi fac meseria în mod profesional.

 

 

>