Breaking news

BEM: Băsescu folosește în mod ilegal în campanie, însemnele naționale

Biroul Electoral Municipal(BEM) a decis că Traian Băsescu folosește în mod ilegal în campania electorală, însemnele naționale și a dispus îndepărtarea acestora de pe toate afișele și materialele de campanie ale președintelui suspendat.

Decizia BEM survine ca urmare a contestației depusă de PNL, întrucât Traian Băsescu încalcă legea electroală cu privire la utilizarea însemnelor naționale.

Anunțul privind decizia luată de MEB a fost făcut marți într-o conferință de presă de deputatul PNL, Alina Gorghiu.

Ieri, în Biroul Electoral de Municipiu, s-au luat două decizii extrem de importante. Una este cu privire la contestația pe care PNL a înaintat-o cu privire la folosirea de către Traian Băsescu în campania electorală a simbolurilor naționale, vorbim de stema României și de tricolor, și Biroul Electoral Municipal a decis că în mod ilegal Traian Băsescu folosește aceste însemne electorale și a decis pe cale de consecință înlăturarea tuturor însemnelor naționale din materialele pe care domnia sa le folosește, ca atare mă aștept să iasă în conferință de presă pe alt fundal, și nu pe coperta Constituției, care conține tricolorul României și stema națională, și o altă decizie extrem de importantă se referă la o sesizare pe care Partidul Conservator a făcut-o la Biroul Electoral Municipal cu niște materiale, fly-ere distribuite de Partidul Democrat Liberal cu persoana domnului Voiculescu, care, evident, nu face subiectul acestei campanii electorale, fiind folosite, fără drept, imagini cu alte persoane care nu sunt subiect al campaniei de referendum”,  a declarat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL a spus că așteaptă ca Băsescu să apară în declarații de presă fără a avea în spate bannerele cu Constituția României.

Potrivit legii 3/2000, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, articolul 30 prevede clar că utilizarea însemnelor naționale în campanie este interzisă.

Același lcuru prevede și Legea 370/2004, privind alegerile prezidențaiale, care reglementează campania electroală, prin care se prevede la art 41, alin 7 prevede că: Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.