Breaking news

Bellu și Bitang spun că nu au demisionat de la lotul de gimnastică

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au declarat, miercuri, la Londra, că nu este devărată știrea potrivit căreia și-au dat demisia de la lotul național de gimnastică.

După ce presa română a relatat faptul că au apărut tensiuni la Londra în cadrul echipei de gimnastică feminin și că antrenorii Bell și Bitang pleacă de la lot, aceștia infirmă acest zvon.

Eu cred că toată această tevatură a pornit de la faptul că înțelegerea cu federația a fost până la JO. Este un final de contract. Este clar că discuția cu federația a fost până la Jocurile Olimpice, dar asta nu înseamnă că plecăm de la lot, ne dăm demisia și abandonăm totul. Sunt doar concluziile altora. Noi nu am declarat nimic nimănui despre plecarea noastră. N-am stat de vorbă cu nimeni înainte de Jocuri despre viitor, nu a stat nimeni de așa ceva! Nu e momentul, nu am discutat„, a spus Mariana Bitang.

Și Octavian Bellu a negat faptul că și-a dat demisia sau că vrea să plece de la lot.

Nu am spus nimănui sau nicăieri că îmi dau demisia sau că plec în străinătate. Nu știu de unde au plecat aceste lucruri. Cea mai mare problemă o reprezintă colectivul de gimnaste, nu cel de al staff-ului tehnic. Au intrebat-o pe Sandra dacă se gândește la Rio. Ea se gândește, dar din ce postură va ajunge acolo e altă problemă. Să lăsăm lucrurile să se desfășoare normal. Nu știu de unde a apărut cu plecatul în străinătate. Când se termina contractul poți să alegi ce vrei, ești liber să alegi. Dar se poate propune să facem parte din proiectul de viitor al echipei de gimnastică, vom vedea acasă. Acum nu se pune problema să discutăm”, a delcarat Octavian Bellu.

La Jocurile Olimpice de la Londra, echipa de gimnastică feminin a României antrenată de Bellu și Bitang a câștigat trei medalii, aur prin Sandra Izbașa la sărituri, argint prin Cătălina Ponor la sol și bronz cu echipa.