Breaking news

Bellu şi Bitang revin la lotul de gimnastică pentru a califica România la Olimpiadă

Vești fantastice pentru gimnastica feminină pe final de an. Cei mai buni antrenori de gimnastică din lume, Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor reveni la conducerea lotului olimpic de gimnastică feminină. Cei doi vor pregăti echipa pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

octavian bellu si mariana bitangBellu şi Bitang revin la lotul olimpic pentru a pune umărul la calificarea echipei și la Rio. Cei doi tehnicieni, care au condus gimnastele tricolore la ultimele şase ediţii de Jocuri Olimpice, ar urma să se alăture oficial lotului de la Izvorani, începând cu 15 decembrie.

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei. Ultima oară, ei au anunţat în septembrie că nu mai sunt antrenorii lotului, astfel că nu au fost prezenţi alături de echipă la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie.

La Glasgow, echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, în timp ce în finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Larisa Iordache şi Laura Jurca la individual-compus. În această probă, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, iar Laura Jurca a fost pe locul 8.

Echipa României, medaliată olimpică la fiecare ediţie, începând cu 1976, va evolua la turneul preolimpic de la Rio (16-19 aprilie 2016) pentru unul din ultimele patru locuri disponibile pentru JO de anul viitor, unde vor concura, calificate direct deja la competiţia olimpică, şi primele opt clasate la Campionatul Mondial din acest an.

>