Breaking news

Becali trebuie să plătească peste 57 de milioane de euro dacă vrea să dețină marca STEAUA

loading...

Marca Steaua a fost evaluată de Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, la suma de 57,3 milioane de euro. Dacă vrea să aibă această marcă, Becali trebuie să plătească întreaga sumă cerută de Armată.

steaua bucuresti - campioanaMinisterul Apărării Naționale vinde scump marca Steaua. Un evaluator a stabilit că aceasta valorează 57,3 milioane de euro.

„Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naționale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii. Referitor la marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro”, se arată în comunicatul de presă al MaPN.

Ministerul nu se lasă și vrea ca un evaluator să stabilească prejudiciul creat de utilizarea mărcii Steaua de către Clubul lui Becali.

„În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă. După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii”, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.

Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/ 2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.

loading...