Breaking news

Becali a câștigat procesul cu Armata și rămâne cu sigla Stelei

Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Becali în procesul cu Armata pe marca  Steaua.

Gigi Becali a câştigat marţi, procesul cu Armata, pe marginea brandului Steaua.

Tribunalul Bucureşti a decis că Gigi Becali poate folosi numele „Steaua” pentru echipa de fotbal, brandul fiind revendicat de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a dat în judecată societatea care deţine echipa de fotbal Steaua Bucureşti, Asociaţia Fotbal Club Steaua şi alte câteva firme, cum ar fi SC FCSB Marketing SRL, SC OSTROVIT SA.

Procesul a fost deschis pe 25 mai 2011, iar obiectul acestui dosar îl reprezintă marca „Steaua”, brand care este revendicat de Clubul Sportiv al Armatei.

CSA Steaua susţine în cererea de chemare în judecată că Gigi Becali a dobândit marca Steaua în mod ilegal.

CSA Steaua a înregistrat marca „Steaua Bucureşti” în 1996, iar în ianuarie 2004 Gigi Becali a avut prima tentativă de a pune mâna pe numele şi sigla clubului roş-albastru.

Deşi a fost refuzat de generalii Armatei, Becali a reuşit să pună mâna pe brandul Stelei cu ajutorul prietenului său Teia Sponte. Acesta conducea Asociaţia de Fotbal Steaua Bucureşti, preluată de la Viorel Păunescu. Sponte i-a dat lui Becali în cesiune marca, totul întâmplându-se fără acordul CSA Steaua. În 2006 s-a votat dizolvarea asociaţiei lui Teia Sponte, iar marca a rămas la clubul de fotbal Steaua Bucureşti, condus de Gigi Becali.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.