Breaking news

Bebelușii ardeau iar asistentele de la Giulești petreceau în alt salon onomastica de Sf Maria

În timp ce bebelușii erau prăjiți în salonul de terapie intensivă, cadrele medicale de la Giuleşti care trebuiau să-i supravegheze pe bebeluşi ar fi sărbătorit Sfânta Maria într-un salon, conform Evenimentului Zilei care citază surse medicale.

bebelusi.maternitateNoi informații ies la iveală la 5 zile de la producerea tragicului eveniment de la Maternitatea Giulești.  Asistena care trebuia să monitorizeze bebelușii de la terapie intensivă, petrecea în alt salon o onomastică a unei colege alături de alte asistente.

Asistenta Florentina Cârstea, cea care ar fi trebuit să-i supravegheze la acea oră pe cei 11 bebeluşi, a declarat anchetatorilor că a lipsit doar câteva minute din încăpere pentru a merge la toaletă.

Există însă contradicţii între declaraţiile date de asistente şi o serie de probe adunate până acum de anchetatori. Printre acestea se numără şi imagini surprinse de cele opt camere de supraveghere instalate pe hol.
Potrivit estimărilor specialiştilor, din momentul declanşării incendiului, până la intervenţia cadrelor în încăpere, a durat cel puţin 20 de minute, timp în care Secţia a fost lăsată nesupravegheată.

Anchetatorii cercetează modalităţile de instalare a tuturor aparatelor din salonul maternităţii şi felul în care s-au făcut reviziile tuturor incubatoarelor şi aparatelor de aer condiţionat. În plus, se investighează şi modul în care personalul medical şi-a îndeplinit atribuţiile.

>