Breaking news

Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional: Stelian Tănase a oprit emisia TVR Moldova

loading...

Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional a confirmat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că Stelian Tănase a fost cel care a ordonat întreruperea emisiei TVR Moldova pentru a opri difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.

beatrice comanescu - stelian tanaseBeatrice Comănescu a declarat pentru exclusivNEWS.ro că Stelian Tănase a sunat-o și i-a cerut pe un ton intempestiv să scoată de urgență documentarul Moștenirea Clandestină care era difuzat în acel moment pe TVR Moldova. Singurul argument invocat de Stelian Tănase pentru cenzurarea documentarului a fost că directoarea Beatrice Comănescu face propagandă comunistă.

Stelian Tănase m-a sunat și-a mi-a cerut să opresc emisia TVR Moldova.  Este fără precedent. Niciun director general sau președinte al TVR, nu a întrerupt emisia. Întreruperea s-a făcut fără argumente, pe un ton, să zicem intempestiv. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat. Grilele TVR sunt realizate de către canale, aprobate de directorul de programe. Înainte era un consiliu de programe care nu mai există, care aproba aceste grile. Această grilă cadru a fost aprobată în urmă cu aproximativ două luni”, a declarat Beatrice Comănescu pentru exclusivNEWS.ro.

Directorul TVR internațional și al TVR Moldova a precizat că niciun director general al TVR nu are atribuții legale și nici dreptul să întrerupă emisia vreunui canal al Televiziunii Române și că ceea ce a făcut Stelian Tănase este revoltător.

Nu aș fi vrut ca la final de carieră să am asemenea întâmplare. Ceea ce mă face să am întrebări vis a vis de utilitatea serviciului public în condițiile în care emisia se întrerupe arbitrar și fără argumente. Ceea ce se întâmplă este revoltător. Stelian Tănase m-a acuzat că fac propagandă comunistă prin difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină”, a mai declarat Beatrice Comănescu.

Pe 7 februarie 2014, la ora 14.00 pe canalul TVR Moldova a început difuzarea episodului zece al documentarului Moștenirea Clandestină, realizat de Monica Ghiurco. Însă la doar opt minute de la difuzare, documentarul a fost oprit brusc la ordinul lui Stelian Tănase.

Pe 29 ianuarie 2014, episodul zece al documentarului Moștenirea Clandestină a fost difuzat fără probleme de TVR 1.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian