Breaking news

BCR Asigurări și Omniasig vor fuziona

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat, în şedinţa din data de 20 martie 2012, fuziunea societăţilor BCR ASIGURĂRI Vienna Insurance Group S.A. şi OMNIASIG Vienna Insurance Group S.A.

În urma fuziunii dintre cele două societăți de asigurări, societatea OMNIASIG va fi absorbită de către BCR Asigurări, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele OMNIASIG.

Obiectivul acestei fuziuni este crearea companiei de asigurări lider pe piaţa din România şi eficientizarea operaţiunilor Vienna Insurance Group (grupul de care aparţin ambele companii) la nivel local.

Prin realizarea procesului de fuziune, compania rezultată, al cărei nume va fi „OMNIASIG”, va deveni un asigurător mult mai puternic, mai stabil, cu o reţea mai extinsă şi foarte bine implementată la nivel naţional, care va oferi servicii de asigurare la cele mai înalte standarde de calitate.

De asemenea, un element pozitiv important al acestei fuziuni este parteneriatul strategic de vânzări între OMNIASIG şi Banca Comercială Română (parte a acordului de colaborare ERSTE BANK şi VIENNA INSURANCE GROUP), parteneriat care va consolida întreaga reţea teritorială a companiei din punct de vedere al vânzărilor. Prin toate aceste elemente, compania rezultată în urma fuziunii vizează obiectivul de a ocupa prima poziţie în clasamentul companiilor de asigurări generale din România.

Vienna Insurance Group (VIG) este cea mai bine clasată companie conform indicelui bursier ATX al bursei din Viena. Vienna Insurance Group, cu sediul în Viena, este unul din principalele grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est.

În afara pieţei de origine Austria,  Vienna Insurance Group este activă, prin subsidiare şi grupuri de asigurări, şi în Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Turcia, Ucraina, Ungaria şi Belorusia. Pe lângă acestea, există filiale ale Wiener Städtische Versicherung în Italia şi Slovenia, precum şi ale Donau Versicherung în Italia.

Pe piaţa din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este prezentă prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung şi Sparkassen Versicherung.

 

>