Breaking news

Baza NATO din Kandahar, atacată cu rachete, în timpul vizitei lui Ponta

loading...

Baza NATO din Kandahar a fost atacată, duminică, cu rachete, în timpul vizitei oficiale a premierului României, Victor Ponta care a luat parte la ceremonia de retragere a contingentului României din Afganistan.

militari romani afganistanPremierul Victor Ponta a efectuat, duminică, o vizită la Kandahar, fiind însoțit de ministrul Apărării, Mircea Dușa, și vicepremierul Gabriel Oprea.

În timp ce oficialii români luau masa cu militarii români. În momentul declanșării alarmei, toți cei prezenți, inclusiv premierul, au fost culcați pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.

Imediat ce s-a dat alarma de atac, Oficialii români au fost urcați în vehicule blindate și transportați la buncăre, în adăposturi fiind conduși și ceilalți membri civili ai delegației românești.

Au fost luate măsuri de evacuare și adăpostire în buncăre a oficialilor și civililor români prezenți în baza militară.

Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.

Nu au fost înregistrați răniți, după câteva zeci de minute premierul și cei doi miniștri reluându-și programul vizitei.

Astfel, primul-ministru a depus o coroană de flori la monumentul din baza militară dedicat celor 23 de soldați români care și-au pierdut viața în Afganistan în ultimii 12 ani, el continuând apoi cu susținerea unei conferințe de presă.

Nu a fost nimic special. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm mai mult la masă cu militarii noștri. A fost un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului (…) Nu noi am fost aici cei puși în pericol”, a afirmat premierul Ponta, în conferința de presă.

În ultimii 12 ani, România a participat la acţiunile NATO din Afganistan cu un efectiv total de 25.000 soldaţi, iar 23 dintre aceștia și-au pierdut viața.

loading...