Breaking news

Baza casei tale – cum să realizezi o fundație sănătoasă pentru locuința ta?

Fundația este o parte extrem de importantă în construirea unei case. Aceasta trebuie realizată conform planului de construcție, iar recomandările arhitectului privind dimensiunea și materialele folosite trebuie să fie urmate întocmai . Acestea sunt sugerate în urma unor studii amănunțite asupra terenului.

Pregătirea terenului pentru realizarea fundației

Pentru a realiza o fundație sănătoasă, este foarte importantă pregătirea terenului. În primul rând, se vor săpa șanțuri și spații pentru pivoți, unde se va turna beton de foarte bună calitate.

Apoi, se va face pregătirea terenului prin tasare, unde pot fi folosite utilaje cu motor honda pentru realizarea acestui proces la cele mai înalte standarde. Dacă casa va avea și un beci, atunci procesul va fi mai complex. Acest pas trebuie făcut cu multă responsabilitate, deoarece dacă nu se respectă toate indicațiile arhitectului structura casei poate avea mari probleme.

Realizarea Fundației

După pregătirea terenului și turnarea stâlpilor de susținere a fundației, se toarnă stratul de beton peste o armătură puternică de fier, care are rolul de a preveni crăparea fundației. Folosirea unor scule constructii potrivite va ușura realizarea acestei armături.

Grosimea fierului care se folosește la fundație, precum și calitatea betonului folosit sunt, de asemenea, precizate în planul realizat de către arhitect. Datorită acestora casa va avea o structură sănătoasă și o bază solidă. După ce se toarnă placa de bază, aceasta va avea nevoie de un tratament special. Aceasta va fi udată, în funcție de temperatura de afară, în scopul prevenirii crăpării suprafeței.

Fundația unei case se recomandă a fi realizată într-un anotimp cu temperaturi pozitive. Chiar dacă există aditivi care se folosesc la fabricarea betonului pentru a preveni înghețarea acestuia, este foarte important ca temperatura exterioară să fie una care să nu permită înghețul.

Apelând la ajutorul unei firme specializate în realizarea fundațiilor pentru locuințe, te asiguri că toate indicațiile din planul de construcție vor fi respectate, iar fundația va fi construită în așa fel încât să restul construcției se va putea desfășura în condiții bune.

>