Breaking news

Bayern Munchen a câștigat în premieră SuperCupa Europei

Nemții dețin supremația în 2013, în fotbalul european. Pentru prima dată în istorie, Supercupa Europei a fost câștigată de echipa germană Bayern Munchen.

bayern - supercupa europeiDeţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, a învins, vineri seară, la Praga, cu scorul de 7-6 după loviturile de departajare, formaţia engleză Chelsea Londra. Astfel că după titlul Ligii Campionilor, nemții își mai trec în palmares în acest an și Supercupa Europei.

Deși englezii au deschis scorul încă în minutul 8 prin Torres, Chelsea a pierdut Supercupa la loviturile de departajare.

La finalul prelungirilor, scorul era 2-2, golurile fiind înscrise de Ribery ’47 şi Javi Martinez ‘120 +1 pentru Bayern, respectiv Torres ‘8 şi Hazard ’93 pentru Chelsea, câştigătoarea Ligii Europa în sezonul 2012/2013.

La loviturile de departajare, pentru Bayern au înscris Alaba, Kroos, Lahm, Ribery şi Shaqiri. Pentru Chelsea au înscris David Luiz, Oscar, Lampard, A. Cole iar Lukaku a ratat.

Bayern Munchen a mai jucat în 1975, 1976 şi 2001 în Supercupa Europei şi a pierdut meciurile respective. Chelsea a câştigat Supercupa Europei în 1998, iar în 2012 a jucat meciul contând pentru Supercupă, dar fost învinsă de Atletico Madrid.

Chelsea şi Bayern au jucat în 2012 finala Ligii Campionilor, învingătoare fiind atunci Chelsea, tot la loviturile de departajare.