Breaking news

Băsescu – vizită oficială în Kazahstan

Traian Băsescu, însoţit de miniştrii Adriean Videanu, Gabriel Oprea şi Teodor Baconschi,  efectuează, începând de azi, o vizită de două zile în Republica Kazahstan, la invitaţia omologului său.

Traian BasescuPrintre obiectivele vizitei, Băsescu a menţionat atragerea ţării eurasiatice în proiecte energetice din care face parte România – proiectul trilateral România-Azerbaijan-Georgia pentru tranzitul de gaze spre Europa, care prevede construirea unui terminal de gaze lichefiate la Constanţa şi proiectul PEOP, al cărui scop este transportul de gaze şi petrol prin România printr-un oleoduct ce va lega portul Constanţa de portul italian, Trieste.

Deasemenea, preşedintele a mai declarat că vor fi semnate acorduri pentru cooperare economică, în Justiţie, pentru protejarea investiţiilor, în turism şi în domeniul statisticii.

Preşedintele va avea întâlniri cu preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi  cu studenţii de la Academia de Administraţie Publică, precum şi întrevederi cu companii din domeniul energiei, ca KazMunaiGaz şi Rominserv Kazahstan.