Breaking news

Băsescu vede creștere economică în 2011

Potrivit declarațiilor șefului statului, Traian Băsescu creşterea economică şi toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului în curs au fost atinse. Declarațiile au fost făcute duminică, după întrevederea cu membrii delegaţiei comune FMI, CE şi BM.

Traian BasescuTraian Băsescu este plin de optimism când vine vorba de reluarea creșterii economice în acest an.

S-a reluat creşterea economică, uşoară, dar s-a reluat, România este într-un proces de creştere, iar evaluarea pentru 2011 se menţine – 1,5%, urmând ca în 2012 să fie 3,7%. Toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului în curs au fost atinse, mai puţin arieratele la întreprinderile de stat. Programul derulat de Guvern a contribuit la consolidarea creşterii economice. S-au creat condiţiile pentru o creştere economică mică anul acesta şi mai puternică anul viitor. România şi-a menţinut stabilitatea fiscală şi financiară”, a declarat șeful statului după întrevederea avută cu reprezentanții FMI, CE și Banca Mondială.

Șeful statului a transmis partidelor aflate la guvernare să renunțe la populism și să nu mai promită mărire de salarii.

Fac un apel la seriozitate din partea partidelor politice şi mai ales cele care alcătuiesc majoritatea guvernamentală. Nu este de tolerat niciun fel de populism. Situaţia în UE este fragilă, ca urmare este fragilă şi în România. Orice populisme pot dezechilibra macroeconomia şi ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au făcut românii în 2010 şi 2011. Fragilitatea situaţiei generale ne obligă la prudenţă. Este un apel la raţiune. Sunt convins că oricâte eforturi de discreditare s-ar face românii vor înţelege că am făcut nu ce ne-a plăcut, ci ce a trebuit. Aştept de la politicieni seriozitate, responsabilitate”, a mai declarat Traian Băsescu.