Breaking news

Băsescu a semnat decretele de numire în funcție a noilor miniștri

Traian Băsescu a anunțat miercuri seară, într-o declarație de presă că a ajuns la un acord cu Ponta cu privire la asumarea răspunderii guvernului pe un nou program guvernamental și drept urmare va semna decretele de numire în funcție a noilor miniștri.

ponta - basescu - bugetVictor Ponta și Traian Băsescu au căzut la un acord cu privire la criza Guvern – Președenție. Ponta a promis că își asumă răspunderea în Parlament pe un nou program guvernamental iar Băsescu a spus că azi la ora 18.00 semnează decretele de numire a noilor miniștri din cabinetul Ponta III.

La jumătate de oră după anunțul lui Băsescu, Ponta a spus că după ce noul Guvern va fi învestit  în funcție prin depunerea jurământului la Cotroceni, va depune la parlament noul program politic.

”Azi am găsit o sol împreună cu Băsescu, pentru a pune capăt crizei interguvernamentale. Imediat după învestirea noilor miniștri, în baza art 114 din Constituție, voi transmite către Parlament un program politic care să actualizeze programul de guvernare ținând cont de noua componență politică. În acest fel obiectul contestării la CCR dispare”, a spus Ponta.

Drept urmare azi la ora 18.00, noii miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni.

>