Breaking news

Băsescu ține lecții de economie în direct la televiziunile de știri

Traian Băsescu a susținut vineri seară cea de-a treia conferință de presă la Palatul Cotroceni din ultimele 5 zile, în care s-a apucat să ne dea binețe despre economie și să pună în cârca actualului guvern, eșecul guvernelor Boc și Ungureanu.

Băsescu a început să apară zilnic la tv pentru a face campanie electorală pentru ARD, atacând totodată guvernul Ponta, pentru că nu și-a făcut temele date de FMI, că dă drumul la achiziția de mașini în ministere și pentru faptul că la lăsat pe Diaconescu să câștige licitația la Oltchim.

Vreau să fac mici aprecieri legate de situaţia economică. Primul lucru care trebuie remarcat este că zona euro se află în recesiune. Ideea că trebuie să fim extrem de serioşi pentru a avea creştere economică este o idee care trebuie valorificată. În condiţiile în care zona euro se află în recesiune, trebuie să privim cu mare atenţie situaţia noastră. România a avut 3 trimestre cu scădere economică şi doar unul cu o creştere de 0,5%. Fondurile europene au o importanţă foarte mare pentru noi, românii. Trebuie să încetăm jocurile politice. Nu ne-am făcut temele, este vital să implementăm proceduri pe care ne-am angajat că le fom implementa. Trebuie să privim cu responsabilitate. La acest stadiu nu discutăm de fraude, este esenţial ca pentru cele trei programe presuspendate să se ia măsurile cerute pentru securizarea banilor europeni”, a spus Băsescu, referindu-se la Consiliul la care va participa săptămâna viitoare.

Băsescu consideră că: O măsură corectă a Guvernului ar fi fost ca banii pentru investiţii să fie utilizaţi la plata facturilor restante la diverse ministere pentru că blocajul economic devine din ce în ce mai consistent. Guvernul vrea să cumpere maşini noi. Este o măsură neinspirată. Niciun partid nu aşează un buget realist. Trebuie o stabilitate fiscală, iar partidele trebuie să vină cu un buget realist din punctul de vedere al veniturilor.

În privința bugetului țării pe 2012, Băsescu a spus că pentru el este clar că partidele nu vor să-l facă și nu că nu sunt capabile să-l facă.

A reluat încă dată tema cu exploatările miniere de metale prețioase de la Roșia Montană și Roșia Poieni, care chipurile ar crea atâtea locuri de muncă încât economia României ar exploda.

>