Breaking news

Băsescu nu acceptă mandat de la Parlamentul României

Băsescu a spus marți în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, că refuză un mandat de la Parlament pentru Bruxelles pe motiv că așa a decis CCR.

Băsescu continuă să sfideze Parlamentul României invocând o decizie a CCR cu privire la un mandat pe care l-ar primi de la legislativ.

Înţeleg că azi de reuneşte Parlamentul, aş face public o rugăminte către membrii Parlamentului, către primul-ministru să aibă în atenţie faptul că sunt în plin proces de negociere premergător sosirii la Bruxelles, unde vor continua negocierile şi semnalele divergente pot crea confuzie, care va fi în defavoarea noastră. Atunci când se constată semnale divergente într prim-ministru şi preşedinte, membrii Consiliului vor avea dubii care va fi reacţia României după terminarea Consiliului„, a spus Băsescu.

Întrebat de un reporter ce va face dacă azi în Parlament se adoptă o rezoluție cu privire la poziția României la Consiliul European de la Bruxelles, Băsescu a spus clar că dacă primește mandat le arată parlamentarilor decizia CCR prin care se specifică că doar premierul poate primi mandat.

Tot în cadrul conferinței de marți, Băsescu a spus că el e mai bun decât Ponta și că poate reprezenta mai bine interesele naționale ale României.

>