Breaking news

Băsescu spune că legea pentru Roșia Montană va fi respinsă de CCR

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, duminică, faptul că legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, va fi respinsă de CCR pe motiv de neconstiutționalitate,  întrucât nu fi dată o lege care să vizeze o firmă.

basescu si parlamentulBăsescu pune cruce proiectului Roși Montană, în forma trimisă de Guvernul Ponta la Parlamentul României. Președintele a spus că legea va fi declarată neconstituțională.

”Nu este legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege. Va fi respinsă cu siguranţă de Curtea Constituţională. Este doar un joc politic”, a declarat, duminică, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, preşedintele Traian Băsescu.

Crin Antonescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.

”Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către Guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta în calitate de lider PSD, să revenim la formula convenită iniţial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgenţă, comisie la care nu m-am opus niciodată şi care să se constituie după retragerea procedurii de urgenţă din Senat”, a spus Antonescu.

Pe 27 august, Guvernul Ponta a adoptat proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană. Actul legislativ a fost trimis la Parlament spre dezbatere și aprobare. Din cauza protestelor stradale și a reacțiilor din societatea civilă, PNL și Crin Antonescu au decis să nu susțină proiectul de lege în Parlament.

>