Breaking news

Băsescu: depindem de soarta Uniunii Europene

Președintele României, Taian Băsescu și-a reluat conferințele de presă în direct în prime time la TV, în care să vorbească despre economie și Uniunea Europeană.

Luni seară, de la Cotroceni, Băsescu a început să predea iar românilor lecții de economie, intrând în detali tehnice pe care nici el nu le înțelege, precizând că viața românilor depinde în următorii ani de ceea ce se va întâmpla în Uniunea Europeană.

Cred că este foarte important să înțelegem mecanismele europene. Chiar politicienii cât și românii să înțeleagă aceste emcanisme pentru că viața noastră depinde în perioada următoare de ce se va întâmpla în Uniunea Europeană. Depinde mai mult decât credem”, a spus Băsescu.

Președintele a spus că reuniunea Consiliului European de săptămâna trecută de la Bruxelles, nu a fost un eșec așa cum a titrat presa din România.

”Contrar titlurilor de pe televiziuni și din presa de azi, eu afirm că la ultimul Consiliu European, s-a întregistrat un succes. Nu este vorba de niciun eșec al consiliului și nu o spun cu niciun fel de partipry și nu am nimic de apărat personal.

Băsescu spune că în cele două zile de consiliu s-a decis cifra exactă a bugetului UE pentru perioada 2014-2020, care va fi de 933 miliarde de euro și s-a convenit ca tăierea să fie doar de 100 de milioane de euro față de bugetul inițial propus de Consiliul European.

Astfel că în următorul Consiliu European urmează ca cele 933 miliarde de euro să fie repartizate pe cele șase capitole ale bugetului Uniunii Europene.

>