Breaking news

Băsescu şi Boc au minţit. Oficialii UE declară că desfiinţarea judeţelor nu e necesară

Oficiali din cadrul Direcţiei Generale de Politică Regională (DG Regio) a Comisiei Europene au transmis un comunicat oficial prin care explică fără echivoc că transformarea judeţelor în regiuni nu este necesară. Implementarea programelor care aduc fonduri se face în funcţie de specificul organizării administrative pe care îl are fiecare stat membru UE în parte.

basescu-boc-judete-regiuniÎn comunicatul prezentat de Gândul se arată că: „implementarea programelor operaţionale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, în concordanţă cu specificul sistemului instituţional al fiecărui stat membru”.

Altfel spus, dacă autorităţile locale din România nu atrag fonduri europene, acest lucru se petrece numai din cauza incompetenţei lor şi nu din pricina unor prevederi UE. Nu există prevederi care să restricţioneze sau să faciliteze accesul la fonduri, în funcţie de mărimea unităţilor administrativ-teritoriale.

Oficialii UE mai arată faptul că o asatfel de reorganizare administrativă ar fi de natură să întârzie şi să reducă din capacitatea României de absorbţie a fondurilor, din cauza timpului îndelungat care ar fi necesar unei asemenea reorganizări şi a haosului care s-ar crea în sistemul administraţiei publice din România.