Breaking news

Băsescu se înconjoară cu sârmă ghimpată la Palatul Cotroceni

Pe final de an, Administrația Prezidențială s-a pus pe cumpărat diferite servicii de curățenie, demolare dar și de supraînălțare a gardului și amplasare de sârmă ghimpată.

gard cotroceniTraian Băsescu se pregăteşte pentru vremuri grele în 2013, construindu-și o fortăreață la Cotroceni.

Băsescu a dat ordin de supraînălţare a gardului de la Palatul Cotroceni.

Deși în prezent gardul ce înconjoară Administrația Prezidențială este destul de solid, se pare că Băsescu vrea să-l facă și mai înalt și plin de sârmă ghimpată, ceea ce va strica arhitectura actuală.

Pentru lucrările de înălțare a gardului Administrația Prezidențială vrea să plătească circa 3.500 de euro, ceea ce denotă că doar o parte din gardul actual va fi înălțat.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea spune că s-a decis această măsură pentru că în vecinătatea Palatului Cotroceni, pe o porţiune de 126 de metri s-a construit o clădire nouă.

La momentul acela, constructorii au înălţat terenul cu maldăre de pământ cu aproape 1,70 metri, ceea ce înseamnă că din gardul Preşedinţiei, care măsoară peste 2 metri, au mai rămas vizibili cam 30 de centimetri.

Din această cauză, misiunea jandarmilor de a proteja Palatul Cotroceni ar fi fost mult mai dificilă, şi a fost nevoie să fie împrejmuită această porţiune de peste 100 de metri cu sârmă ghimpată.

În 2012, Administrația Prezidențială a fost luată cu asalt de protestatari încă din luna ianuarie cât și în această vară, după revenirea lui Băsescu la Cotroceni, ca urmare a invalidării referendumului de demitere.

Pe lista de cumpărături făcute de Administraţia Prezidenţială în ultimele săptămâni se află servicii de curăţare şi spălare a covoarelor, dar şi lucrări de demontare şi de înlocuire a conductelor.

>