Breaking news

Băsescu scapă de pușcărie. Procurorii i-au schimbat încadrarea din șantaj în amenințare

loading...

Parchetul General a decis miercuri să fie blând cu Traian Băsescu în dosarul cu Gabi Firea. Astfel că de la șantaj, fapta lui a fost retrogradată la amenințare, ceea ce se traduce printr-o pedeapsă penală mai mică, iar închisoarea pentru fostul Președinte al României nu mai poate fi luată în calcul. 

traian basescuBăsescu poate scăpa ieftin după ce a amenințat-o în direct pe Gabi Firea că nu își mai găsește soțul acasă, dacă nu stă în banca ei. Procurorii de la Parchetul General au decis miercuri să schimbe încadrarea juridică a faptei comise de Băsescu, din șantaj în amenințare.

La ieșirea de la Parchetul General, huiduit copios de câteva zeci de persoane, Traian Băsescu a confirmat informația și a spus că ”amenințarea” stabilită azi de procurori, ca și faptă comisă de el, și se pare ”mai aproape de adevăr”.

Potrivit Art. 206 din codul penal, Ameninţarea (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

Băsescu s-a ales cu dosar penal după ce pe 14 aprilie 2014, Băsescu a amenințat-o direct pe senatoare, pentru că aceasta, în calitate de membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să ştii putin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Gabi Firea a depus pe 16 aprilie 2015, o plângere penală la Parchetul General pe numele lui Băsescu, numai că procurorul de caz a suspendat dosarul pe motiv că președintele are imunitate. Dosarul a fost redeschis pe 22 decembrie 2014.

Gabi Firea spunea în aprilie 2014 că membrii din Comisia Nana au descoperit că firma care a vândut proprietatea a fost înfiinţată special pentru această tranzacţie şi desfiinţată imediat după vânzare-cumpărare.

Comisia Nana a aflat că opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei unde îşi avea sediul şi firma respectivă, au fost iniţial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica preşedintelui, Ioana Băsescu.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, fără să îndeplinească condițiile de creditare și fără să prezinte garanții bancare.
loading...