Breaking news

Băsescu: s-a convenit să tăiem 100 de miliarde din bugetul Uniunii Europene

Traian Băsescu a declarat, vineri seară, într-o conferință de presă susținută la Bruxelles, că acum se ştie cert că reducerea va fi de 100 de miliarde de euro faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene pentru bugetul UE pe 2014-2020.

În cadrul Consliului European de la Bruxelles s-a decis să se taie 100 de miliarde de euro, adică mai mult cu 25 de miliarde.

Băsescu a anunțat vineri că s-a decis în cadrul Consiliului European să se aplice totuși politica de austeritate comandată de Germania, astfel că și România va primi mai puțini bani de la UE în perioada 2014-2020.

Doar în privința tăierilor se pare că cei 27 de lideri ai UE au căzut de comun acord, adică 100 de miliarde vor dispărea din noul buget pe motiv că trebuie să se facă economie.

Până în prezent s-au găsit nişte soluţii nişte soluţii mai mult sau mai puţin acceptate pentru reducerea a cel puţin 70 miliarde, urmează soluţii pentru alte 30 de miliarde. Măcar acum ştim precis un lucru: reducerea va fi de o sută de miliarde. Reducerea faţă de propunerea Comisie. Cert este că, deşi în această aparentă contradicţie, s-au făcut foarte mulţi paşi pentru ajungerea la un buget al Uniunii în următorul Consiliu”, a spus Băsescu.

Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles s-a încheiat fără ca liderii statelor membre să ajungă la consens pe tema bugetului UE, astfel că se vor revedea să discute despre bani în 2013.

>