Breaking news

Băsescu: Procurorul General Tiberiu Nițu a împușcat oameni la Revoluție

loading...

Traian Băsescu a declarat luni, jurnaliștilor, că actualul Procuror al României, Tiberiu Nițu a împușcat oameni la Revoluția din 1989.

basescu si tiberiu nituFostul Președinte al României face acuzații extrem de grave la adresa lui Tiberiu Nițu, Procuror General al României. Băsescu spune că Tiberiu Nițu a împușcat oameni la Revoluția din 1989.

Băsescu a lansat aceste acuzații după ce luni, a primit citație să se prezinte la audieri la Parchetul General în dosarul de șantaj la adresa senatoarei Gabi Firea.

Deranjat de faptul că s-a început urmărirea penală pe numele său în calitate de suspect, Băsescu a ieșit la atac. Spunând că este suspect la fel ca Tiberiu Nițu care a împușcat oameni la Revoluție.

Fostul Președinte a spus că Tiberiu Nițu a scris în declarație că a fost înregimentat la Revoluție și că a fost pus să tragă în teroriștii care se aflau pe Calea Dorobanților.

Eu sunt suspect că am făcut o declaraţie iar Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras, Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie în declaraţia lui că li s-a spus că tragă înspre Dorobanţi unde se mişcau terorişti şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti, ce să facă”, a spus Băsescu.

După care, Băsescu a acuzat-o pe Gabi Firea că a spălat bani prin intermediul firmei securității, Crescent, prin Grifco, către o firmă ce edita ziarul Săptămâna Financiară.

În luna octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Tiberiu  Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar.

La Revoluţiea din decembrie 1989, Tiberiu Niţu era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, iar trei dintre colegii săi au fost împuşcaţi mortal.

Fostul şef al Parchetelor militare, Dan Voinea a susţinut într-un interviu din 2013, că actualul procuror geneneral Tiberiu Niţu ”are în dosarul Revoluţiei o declaraţie în care recunoaşte că a tras la Televiziune”.

”El era atunci militar.Are certificat de revoluţionar acum, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989”, spunea Dan Voinea.

loading...