Breaking news

Băsescu: Pe Ponta l-am păcălit cu pactul de coabitare

loading...

Președintele României, Traian Băsescu a declarat marți la emisiunea”Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că l-a păcălit pe Ponta cu pactul de coabitare.

ponta si basescuLa aproape doi ani de la semnarea pactului de coabitare dintre președinte și premier, Traian Băsescu spune public că l-a ”păcălit” pe Victor Ponta.

„Slavă Domnului, cu lipsa de experiență a lui Ponta am semnat pactul de coabitare. L-am păcălit. A fost un politican mai slab decât mine, și l-aș ruga să nu mai insiste să dau toate întâlnirile, pentru că va ieși mai prost. Am văzut că cere să se dea toate înregistrările, să nu mai spună încă o dată că s-ar putea să le dau la cererea lui. O să vedeți o slugă. Vi-l imaginați pe Ponta să spună: “sunt fericit dl președinte”, când discutam de viitorul acord cu FMI, “e foarte bine, sunt de acord”. Ăsta e viitorul președinte, cel care crede că poate fi președinte. Când a mers la Barroso, omul acela îi citea, avea un punctaj, Ponta zice da dați-mi dl președinte foaia că le fac pe toate. La Cioloș a trebuit să fac circul de rigoare și până la urmă a făcut desemnarea pe Cioloș, care nu e obligatoriu să obținp același portofoliu. Eu mă voi limita să sprijin soluția românească în Consiliul European, nu în altă parte”, a spus Băsescu la B1 TV.

Legat de numirea lui Claudiu Manda și a Rozaliei Biro, în Guvern, Băsescu a spus că premierul prima dată s-a dus să anunțe nominalizările la Antena 3, după care i le-a trimis și lui.

Chiar credeţi că aşteaptă cineva aceste numiri? Am spus că voi avea o poziţie marţi sau miercuri, pe de o parte pentru a-i da premierului alte propuneri, cele duoă fiind necorespunzătoare. Mai e o varianta, poate cei doi îşi vor da seama că e căciula prea mare. Victor Ponta dacă nu vrea să înţeleagă că Guvernul nu poate să aibă un domn care s-a ocupat de Casa Studenţilor sau o doamnă care nu ştie să vorbească bine limba română. Putea să vină Ponta, la câtă minte are să spună că îl punem pe domnul Manda la Cultură şi pe Rozalia Biro la Buget. Victor Ponta s-a dus la stăpânii lui la Antena 3 şi a anunţă propunerile, iar a două zi mi-a trimis şi mie. Este rusinea lui că a avut asemenea propuneri de candidaţi pentru cele două ministere”,  spus Băsescu.

Președintele a promis că în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, va spune tot ce știe despre fiecare candidat în parte, precizând că el merge pe mâna lui Iohannis, întrucât Macovei e periculoasă.

La câtă mizerie am îndurat de la diverşi ziarişti şi politicieni, m-am hotărât că în toate emisiunile să vorbesc, nu mai am de ce să menajez pe cineva. Eu m-am angajat faţă de Cristian Diaconescu, nu o pot sprijini pe Monica Macovei. Nu are scrupule, o ştiu bine. Probabil îl va afecta pe Cristi Diaconescu. Nu mă aştept la nimic pozitiv din partea Monicăi Macovei. A preferat o soluţie demagogică, ştiind că nu pot să-l numesc şi pe Morar procuror general şi să ţin un om vertical la DNA. Trebuia să cedez DNA. Eu îl cotez pe Klaus Iohannis cu şansă de a-l bate pe Ponta”, a mai spus Băsescu la B1 TV.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian