Breaking news

Băsescu o ”traduce„ pe Nuland și spune că emisarul american anunță apocalipsa pentru România

loading...

Traian Băsescu a susținut marți seară, la Palatul Cotroceni, prima conferință de presă pe 2014, în care a atacat din nou USL și a ”tradus-o” pe Victoria Nuland, spunând că asistenta diplomației americane a anunțat Apocalipsa pentru România.

basescu si nulandBăsescu îi pune vorbe în gură, Victoriei Nuland asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat american, care a făcut o vizită de două zile în România.

După ce a ținut să clarifice că Nuland nu e nici asistent, nici adjunct și nici nu a venit în vacanță în România, Băsescu a spus că aceasta a venit în calitate de emisar al diplomației americane, ca să tragă un semnal dur de alarmă asupra încălcării statului de drept din România de către USL.

Ca mai apoi, Băsescu să ”traducă” mai pe românește, mesajul diplomatic al Victoriei Nuland.

Vizita Victoriei Nuland, care a fost tratată de unii ca o vizită pentru a ne felicita la zece ani de la intrarea în NATO, sau o vizită pentru a ne bate pe spate. Vă dau mesajul corect. Un mesaj care trebuie să-i îngrijoreze pe români și pe politicieni. Nuland nu a venit nici în calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist. Calitatea a fost de emisar al guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios Acest mesaj extrem de serios a fost legat de statul de drept din România, care începând din vara lui 2012 este sub semnul întrebării. Problema dificilă pleacă de la faptul că majoritatea parlamentară a recidivat după momentul de cumpănă din vara lui 2012. Toată lumea a sperat că după alegeri acest lucru nu se va repeta și Puterea a demosntrat că nu-i trece prin cap să revină la un comportament care să consolideze statul de drept, dimpotrivă. Acesta este motivul pentru care a fost trimisă Victoria Nuland la București. Ceea ce a constatat ea nu rămâne în biroul său, se distribuie în toate instituțiile importante de care ține relația România SUA. Suntem cu un pas în prăpastie. Dacă se continuă atacurile la statul de drept, România riscă să fie izolată pentru mult timp. Suntem pe marginea prăpastiei, dacă vom continua, majoritatea parlamentară în frunte cu Antonescu și Ponta vor continua atacurile la justiție, riscăm intrarea într-o perioadă lungă de izolare.”, a spus Băsescu.

In realitate, Băsescu bate câmpii, întrucât Nuland l-a pus la punct încă de la primul dialog cu acesta, când președintele a început să spună că bine că a ajuns pe la noi ca să-i spună el cât de gravă e situația în România. La auzul acestor vorbe, Nuland a spus că a venit în România ca să felicite țara pentru cei 10 ani de parteneriat NATO și să celebreze acest lucru în calitate de partener. Deci nici vorbă de apocalipsă și mesaje dure și aberante despre care vorbește Băsescu.

După ce a terminat cu Nuland, Băsescu a reluat atacul la adresa Guvernului Ponta, a lui Antonescu, a Parlamentului. Spunând că el apără Justiția de hoți pe cei care au fost furați și că USL vrea să pună mâna pe justiție.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian