Breaking news

Băsescu o apără pe Udrea și spune că știe de afacerile șefului SRI, Florian Coldea

După o lună și jumătate de tăcere, Traian Băsescu a declarat, duminică la Congresul PMP, că este de partea Elenei Udrea și că aceasta a informat-o despre afacerile șefului interimar SRI, Florian Coldea.

basescu - elena udreaDupă ce i-a mulțumit pentru că nu a fost prezentă la Congresul PMP, Băsescu, a spus că speră ca Udrea să-i demonstreze încă odată că este un om cinstit.

”Chiar dacă nu este, ţin să-i mulţumesc. Apreciez delicateţea de a nu fi în sală. Sper să aibă condiţii corecte să se apere. Sper să îmi confirme încă o dată că este om cinstit”, a spus Băsescu despre Udrea.

După care, Băsescu le-a spus reprezentanţilor PMP că, oricât ar fi de prins cu nepoţeii, „este furibundă propaganda de demolare”  și că: Era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul. El (mandatul n.r.) trebuie apărat de mine, pentru că eu ştiu câtă umilinţă am îndurat în zece ani pentru a-mi duce mandatele până la capăt şi pentru a face ca România din 2010 să nu mai semene cu România din 2004. Nimeni nu poate să-mi apere mandantul mai bine ca mine.

Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României.

El a spus că Elena Udrea l-a informat şi despre neregulile de la ANRP, arătând că preşedintele este informat, pe lângă serviciile de informaţii şi din sesizările cetăţenilor, presă şi de la oameni politici.

„Deci, cealaltă afirmaţie a doamnei Udrea, că m-a informat despre nereguilile de la ANRP. Este corect, dar aş vrea să înţelegeţi: cine crede că preşedintele primeşte informaţii sau îşi ia informaţii numai de la serviciile de informaţii greşeşte cumplit. Preşedintele este conectat şi la alte surse de informaţii, de exemplu sinteza de presă din fiecare dimnineaţă în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituţiei ca fiind priorităţi, corupţia, fraudă economică. Asta este o sursă în completarea informaţiilor de la serviciile de informaţii”, a explicat Băsescu.

El a adăugat că Udrea nu putea să meargă la Parchet cu aceste informaţii şi că el a fost cel care şi-a asumat să transmită aceste informaţii instituţiilor.

Întrebat dacă are dubii în legătură cu Elena Udrea şi cu modul în care este judecată, Băsescu a spus: Atâta timp cât procurorii ridică semne de întrebare, doamna Udrea are obligaţia să se ducă în faţa procurorilor să-şi aducă argumentele, după care să ajungă şi în faţa judecătorilor. Este o chestiune de opţiune. Vă pot spune din ce am văzut, dânsa pare a avea convingerea că se produce un abuz împotriva sa.

După care și-a apărat fratele, spunând că acesta nu a luat mormanul de bani de la Bercea Mondial: În ceea ce priveşte alt tip de probleme. Mi se pare de cea mai joasă calitate propaganda pe care o fac unii oameni, care au avut şi funcţii importante în stat legat de aşa-zisa înregistare a lui Bercea Mondial că ar fi ajuns bani la mine. Eu vă pot spune că ce i s-a întâmplat fratelui meu a fost o înscenare şi era vorba că la el au ajuns ca să dea înapoi de la un domn doar 250 mii, nu era vorba de bani ajunşi de la Căpăţână la el.