Breaking news

Băsescu: Nu o abandonez pe Udrea pentru că mi-a fost loială

În timp ce Elena Udrea era dusă cu cătușe la mâini, la Înalta Curte pentru ca un judecător să decidă dacă e arestată preventiv, Traian Băsescu își lua în primire, biroul amenajat în sediul PMP.

basescu si udrea - pmpÎntrebat de jurnaliști ce părere are de reținerea Elenei Udrea, fostul Președinte al României a spus că el nu o abandonează, crede în ea și speră să își dovedească nevinovăția.

„Convingerea mea este că în instanţă, atunci când va ajunge dosarul, va fi capabilă să îşi dovedească nevinovăţia. Cred în omul ăsta indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe mine că încă n-o abandonez. Nu pot să abandonez ideea că un om care mi-a fost atât de loial peste noapte devine un om indezirabil. A fost partenerul meu politic, singurul care a mai rămas sau printre foarte puţinii care au mai rămas din foştii lideri ai PDLşi aşa cum eu o ştiu se va bate să-şi dovedească nevinovăţia”, a spus Traian Băsescu, la sediul PMP.

După care Băsescu a spus că își va schimba părerea despre Udrea, doar în cazul în care un judecător va decide altceva: Singurul mod în care ar putea să îmi schimb părerea ar fi dacă judecătorul, atunci când se va finaliza procesul, va decide altfel.

Cât despre gestul lui Udrea la finalul şedinţei de luni din Parlament, Băsescu a răspuns cu un hohot de râs, evitând orice interpretare.